Foto: F64

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē Jelgavā sestdien kopvērtējuma līdere "Ventspils" ar 100:91 (11:10, 24:27, 27:26, 24:23, 14:5) tikai pagarinājumā apspēlēja "Barons kvartāls" komandu.

Iepriekšējā spēlē "Ventspils" basketbolisti bija piekāpušies "Barons kvartāls" komandai, bet šoreiz saspringtā cīņā izdevās reabilitēties.

Uzvarētājiem ar 19 punktiem izcēlās Ingus Jakovičs, kamēr pa 16 punktiem sameta Edgars Zeļonis un Andrejs Gražulis, kuram bija arī astoņas atlēkušās bumbas.

Savukārt "Barons kvartāls" sastāvā lielisks ar 24 punktiem bija Kristaps Mediss, bet ar 17 punktiem atzīmējās Deniss Krestiņins.

Potītes traumas dēļ ventspilniekiem mačā tikai septiņas minūtes palīdzēja Kristaps Janičenoks.

"Barons kvartāls" komandai lielāko daļu mača tālmetienu precizitāte bija virs 50%, bet noslēgumā tika trāpīti 13 no 30 metieniem. Šo statistiku pabojāja Dāvis Geks, kurš bija precīzs tikai vienā no astoņiem raidījumiem.

Mačs iesākās ļoti mazrezultatīvā cīņā un "Ventspils" pirmos punktus guva vien piektajā minūtē, kad Janičenoks realizēja trīs soda metienus, tomēr "Barons kvartāls" komandai tobrīd bija tikai divi punkti. Pēc pirmās ceturtdaļas ventspilnieki bija priekšā ar 11:10, tomēr otrās ceturtdaļas pirmajā pusotrā minūtē "Barons kvartāls" iemeta pirmos astoņus punktus. Ceturtdaļas otrajā pusē Gražuļa tālmetiens panāca ventspilniekiem izlīdzinājumu 29:29, bet pēc puslaika šie mača teorētiskie mājinieki no Rīgas bija priekšā ar 37:35.

Kaut trešajā ceturtdaļā pārsvarā vadībā "Ventspils", pēc tās ar 63:62 atkal priekšā atradās "Barons kvartāls". Rīgas komanda veiksmīgāk sāka arī izšķirošo periodu un piektajā minūtē Medisa tālmetiens jau ļāva būt priekšā ar 81:73. Tomēr Jakoviča tālmetiens ātri vien samazināja viesu deficītu līdz diviem punktiem, bet, ievadot priekšpēdējo minūti, tas pats Jakovičs jau izvirzīja ventspilniekus priekšā ar 84:82.

Izšķirošo uzbrukumu 13 sekundes pirms pamatlaika beigām "Barons kvartāls" iesāka pie -2. Geka tālmetiens lidoja garām, tomēr bumbu zem groza pielaboja Taurs Jogela. Ventspilniekiem atlika 2,6 sekundes, bet Villijs Dīns izpildīja grūtu trejaci, kas lidoja garām.

Pagarinājumā kopumā vienības neuzbruka pārāk rezultatīvi, bet divas minūtes pirms beigām Ronalds Zaķis ventspilniekus izvirzīja priekšā ar 92:89. Arī turpmākie uzbrukumi "Barons kvartāls" komandai nebija veiksmīgi un Rīgas komanda noslēdza maču ar neveiksmi.

Abu komandu iepriekšējā spēlē "Barons kvartāls" Rīgā uzvarēja pretiniekus ar 66:62. Šajā mačā kāju salauza Gražulis, bet Kurzemes vienība atteicās turpmāk spēlēt sporta namā "Daugava", tāpēc šis mačs notika Jelgavā.

Ventspilnieki uzvarējuši jau septiņās LBL spēlēs pēc kārtas, ieskaitot principiālo dueli ar "VEF Rīga" pagājušajā sestdienā ar 80:77. Lai triumfētu regulārajā sezonā, "Ventspils" atlikušajās astoņās spēlēs var atļauties zaudēt pat trīs reizes.

Jau vēstīts, ka vēl citās LBL spēlēs sestdien kopvērtējuma ceturtajā vietā esošā "Jēkabpils" komanda piekāpās "Ogre"/"Kumho Tyre", turklāt zemāk esošajiem pretiniekiem zaudēja otro reizi divu nedēļu laikā, kamēr "Liepāja"/"Triobet" svarīgā cīņā par sesto vietu kopvērtējumā pieveica "Jūrmala"/"Fēnikss" spēlētājus.

"Jēkabpils" viesos zaudēja "Ogre"/"Kumho Tyre" ar 84:94 (16:21, 27:33, 15:19, 26:21). Ogrēnieši vadībā bija praktiski visu maču, tiekot pie drošas uzvaras.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 21 punktu un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Mārcis Vītols, ar 19 punktiem izcēlās Jānis Pozņaks, bet 18 pievienoja Kārlis Apsītis, kamēr 14 punkti bija Guntim Sīpoliņam.

Tikmēr "Jēkabpils" sastāvā ar 16 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Rinalds Sirsniņš.

Šajā mačā "Jēkabpils" sastāvā debitēja piektdien piesaistītais amerikāņu aizsargs Ārons Bakote, kurš septiņu minūšu laikā palika bez punktiem, turklāt pamanījās tikt pie -10 rādītāja +/- koeficientā.

Abas komandas tikās arī februāra beigās, kad "Ogre"/"Kumho Tyre" bija pārāka ar 72:69. Pirms tam sezonas pirmajās četrās savstarpējās spēlēs (divās LBL ietvaros un divās "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL)) triumfēja "Jēkabpils". Kopš abu komandu iepriekšējā mača "Ogre"/"Kumho Tyre" zaudējusi līderi Gintu Antropu, kurš devies uz "VEF Rīga", bet papildinājusi sastāvu ar Renāru Magoni, kurš sezonu iesāka tieši "Jēkabpils" komandā.

Zīmīgi, ka savā iepriekšējā mačā "Jēkabpils" pirms nedēļas ar 86:72 negaidīti pieveica valsts čempioni "Valmiera"/ORDO.

Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" savu skatītāju priekšā pieveica "Jūrmala"/"Fēnikss" ar rezultātu 69:66 (18:16, 13:20, 22:18, 16:12). Šeit visu maču ritēja līdzīga cīņa, bet izšķirošo grozu pusotru minūti pirms pamatlaika beigām iemeta Roberts Krastiņš, tobrīd izvirzot liepājniekus vadībā ar 67:64.

Pēc šīs spēles "Liepāja"/"Triobet" nostiprinājusies kopvērtējuma sestajā pozīcijā.

Uzvarētājiem pa 17 punktiem sameta Artūrs Ausējs un Artjoms Butjankovs, kuram bija arī deviņas atlēkušās bumbas, bet ar 16 punktiem izcēlās Malkolms Grifins.

Tikmēr jūrmalniekiem attiecīgi 16 un 15 punktus sameta Edmunds Elksnis un Artūrs Strēlnieks.

Arī šis komandu pāris šosezon tikās jau sesto reizi. LBL ietvaros divās pirmajās sezonas spēlēs uzvaras svinēja jūrmalnieki, bet trešajā mačā pirms pāris nedēļām pārāki bija Liepājas basketbolisti. Tiesa, "Jūrmala"/"Fēnikss" saglabāja priekšrocības summā, ja abām komandām sezonas noslēgumā būs vienāda bilance. Savukārt Baltijas līgā katra komanda guva pa uzvarai.

Liepājnieki nesen piedzīvoja divas neveiksmes BBL ceturtdaļfinālā, bet LBL pēdējās sešās spēlēs tagad izcīnītas četras uzvaras, turklāt vienīgie zaudējumi līdzīgās cīņās piedzīvoti Valmierā un savā laukumā pret "Ventspils". Tikmēr Grifins izvirzījies līgas līderos trijās galvenajās statistikas kategorijās - gūtajos punktos, rezultatīvajās piespēlēs un efektivitātē.

Tikmēr jūrmalniekiem pēdējās sešās spēlēs ir tikai divas uzvaras un abas pret "Ogre"/"Kumho Tyre". Viens no zaudējumiem piedzīvots savā laukumā pret "Liepāja"/"Triobet" (81:95). Toties ierindā atgriezies savainojuma dēļ kādu laiku nespēlējušais Viktors Iļjins.

Vēl vienā spēlē sestdien Jelgavā "Barons kvartāls" uzņem turnīra līderi "Ventspili".

LBL kopvērtējumā stabilā līderpozīcijā ar 22 uzvarām 24 mačos ir "Ventspils" komanda, kurai ar 12 uzvarām 15 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar 15 uzvarām 23 mačos ir pagājušās sezonas čempione "Valmiera"/ORDO.

Aiz pirmā trijnieka ar 12 panākumiem 24 cīņās seko "Jēkabpils", bet "Barons kvartāls" komandai ir 11 uzvaras 22 mačos. Savukārt "Liepāja"/"Triobet" ar 12 panākumiem 25 dueļos nostiprinājusies sestajā pozīcijā, kas regulārās sezonas beigās dos pēdējo vietu uz izslēgšanas turnīru.

Septītā ar 11 uzvarām 27 cīņās ir "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda, aiz kuras atrodas "Ogre"/"Kumho Tyre", kas guvusi desmit uzvaras 25 mačos.

Vēl "Latvijas Universitāte" izcīnījusi piecas uzvaras 25 mačos, bet turnīra tabulu noslēdz "Valka"/"Valga", kas guvusi trīs uzvaras 16 spēlēs.

"VEF Rīga", kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!