Foto: F64
Latvijas čempionvienība basketbolā "Ventspils" Eiropas kausa izcīņas pirmā posma ceturtās kārtas mačā savā laukumā trešdien ar rezultātu 63:66 (12:19, 18:11, 14:15, 19:21) zaudēja Saloniku PAOK klubam no Grieķijas, kamēr otra Latvijas komanda šajā turnīrā VEF Rīga" izbraukumā trešdien ar rezultātu 71:88 (20:23, 15:23, 20:18, 16:24) zaudēja Turcijas komandai Stambulas "Bešiktas Integral Forex", piedzīvojot trešo zaudējumu četrās sacensību cīņās.

Neizmantojot daudzas labas iespējas mača gaitā, kā arī tā noslēgumā, "Ventspils" komanda piedzīvoja trešo zaudējumu četrās sacensību spēlēs.

"Ventspils" komandas labā 15 punktus guva amerikānis Mairs Četmens un Akselis Vairogs, bet pie 13 punktiem tika cits amerikāņu leģionārs Trojs Bārnīss.

Spēli "Ventspils" komanda sāka ļoti neveiksmīgi, nonākot iedzinējos ar 0:8. Pēcāk laukuma saimnieki gan atbildēja ar deviņiem pēc kārtas gūtiem punktiem, bet ceturtdaļas priekšpēdējā minūtē vadībā ar pieciem punktiem atgriezās viesi. Pirmo ceturtdaļu PAOK komanda noslēdza ar rezultātu 19:12 savā labā.

Otrās ceturtdaļas ievadā mājinieki nokļuva iedzinējos ar deviņiem punktiem, bet ceturtdaļas vidū panāca divu punktu deficītu (24:26). Salīdzinoši haotiskā spēlē "Ventspils" komandai izdevās atjaunot neizšķirtu (30:30), vienībai vēlāk neizmantojot vairākas labas iespējas pārņemt vadību. Ceturtdaļas noslēdzošo trīs ar pusi minūšu laikā komandas punktus vairs neguva.

Mača trešās ceturtdaļas pirmo sešu minūšu laikā PAOK vienība vairākas reizes ieguva divu punktu vadību, tomēr atrauties nespēja, kamēr "Ventspils" uzbrukumos vairākas reizes neizmantoja teju 100% iespējas gūt punktus. Turpinājumā reizi vadībā ar trim punktiem pabija mājinieki, bet ceturtdaļu ar viena punkta vadību (45:44) noslēdza viesi.

Noslēdzošajā ceturtdaļā "Ventspils" komanda uzbrukumā turpināja darboties individuāli un neizmantoja vēl vairākas drošas iespējas gūt punktus. Tas viesiem ļāva saglabāt nelielu vadību, pēc piecām nospēlētām minūtēm rezultātam esot 51:48 par labu PAOK. Ar diviem precīziem tālmetieniem viesiem izdevās panākt astoņu punktu pārsvaru, tomēr "Ventspils" ātri spēja pietuvoties līdz 54:57. Minūti un 20 sekundes pirms mača beigām "Ventspils" atradās iedzinējos ar četriem punktiem, bet 35 sekundes vēlāk rezultāts kļuva 57:59.

Pēc pretinieku kļūdas mājinieki 33 sekundes pirms ceturtdaļas beigām ieguva tiesības uz uzbrukumu. Piespēlē kļūdu pieļāva Četmens, kas bumbu atdeva PAOK komandai. Ar soda metieniem viesi panāca 61:57 savā labā, bet desmit sekundes pirms fināla svilpes precīzs no tālās distances bija Četmens, panākot viena punktu deficītu. Jau pēc sekundes laukuma saimnieki pārkāpa noteikumus, tomēr viesi abus soda metienus realizēja. Trīs sekundes vēlāk uz soda metienu līnijas stājās jau Četmens, kurš arī abas reizes bija precīzs. Uzreiz pēc tam uz soda metienu līnijas atkal stājās viesi, arī šoreiz esot nekļūdīgi. Vēlreiz pret Četmenu noteikumi tika pārkāpti divas sekundes pirms spēles beigām. Viņš pirmo soda metienu raidīja grozā, bet otro apzināti meta tam garām. Atlēkušo bumbu tomēr ieguva viesi, pret kuriem tika pārkāpti noteikumi, un tas arī laupīja mājiniekiem izredzes atspēlēties.

Lai gan ventspilnieki vairākas reizes viesojušies vienā no slavenākajām grieķu basketbola pilsētām Salonikos, spēlēt allaž sanācis pret "Aris" komandu, bet iepriekšējās sezonas Grieķijas čempionāta ceturtais spēcīgākais klubs PAOK pretī nāk pirmo reizi.

Tikmēr "VEF Rīga" spēlē Jānis Timma Latvijas kluba labā šajā mačā guva 18 punktus, 14 punktus iekrāja amerikānis Kevins Dilards, bet pie 13 punktiem tika senegālietis Bamba Fals, kurš 11 no tiem guva jau pirmajā puslaikā.

Citās šīs grupas spēlēs trešdien Podgoricas "Budučnost Voli" basketbolisti no Melnkalnes savā laukumā ar 63:77 zaudēja Krievijas klubam Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", bet Karšijakas "Pinar" klubs no Turcijas savās mājās ar 83:67 pārspēja Polijas vienību Zelona Guras "Stelmet".

Pirms tam turnīrā ventspilnieki ar 82:75 savā laukumā uzvarēja "Budučnost Voli", ar 60:72 izbraukumā zaudēja "Lokomotiv-Kubaņ", kā arī ar 72:81 savā laukumā zaudēja "Pinar".

Pašlaik F grupā "Lokomotiv-Kubaņ" ir līderi ar četrām uzvarām četrās spēlēs, PAOK un "Pinar" kontā ir trīs panākumi, "Budučnost Voli" un "Ventspils" kontā ir pa vienam panākumam, bet "Stelmet" vienība, kas pirmā apļa pēdējā mačā ventspilniekus uzņems savās mājās, cīnās bez uzvarām.

Spēli "VEF Rīga" sāka ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem, bet pirmās ceturtdaļas vidū vadību pārņēma laukuma saimnieki. Turpinājumā reizi rīdzinieki atjaunoja neizšķirtu, bet pirmās desmit cīņas minūtes mājinieki noslēdza ar vadību 23:20.

Otrajā ceturtdaļā rīdzinieki turpināja atrasties iedzinējos, pēc piecām nospēlētām minūtēm zaudējot ar tiem pašiem trim punktiem (27:30). Nākamo divu minūšu laikā komandas palika bez gūtiem punktiem, bet vēlāk rīdzinieki nokļuva zaudētājos ar sešiem punktiem. Divas minūtes pirms došanās atpūtā Stambulas kluba pārsvars sasniedza septiņus punktus, bet vairāki realizēti tālmetieni puslaika pārtraukumā mājiniekiem ļāva doties, esot vadībā ar 46:35.

Spēles trešās ceturtdaļas gaitā "VEF Rīga" nonāca iedzinējos ar jau 15 punktiem, uz ko atbildēja ar septiņiem pēc kārtas gūtiem punktiem, kas deva rezultātu 46:54. Vēlāk viesi panāca sešu punktu deficītu, bet ceturtdaļu noslēdza ar rezultātu 55:64.

Noslēdzošo ceturtdaļu laukuma saimnieki sāka, gūstot sešus punktus pēc kārtas un atjaunojot 15 punktu handikapu. "VEF Rīga" komanda divas reizes pietuvojās līdz desmit punktu atstatumam, tomēr mājinieku apskaužamā precizitāte no tālmetienu līnijas ļāva tiem uzvaru nosargāt.

Citā D apakšgrupas ceturtās kārtas mačā otrdien Ļubļanas "Union Olimpija" no Slovēnijas ar 89:84 savā laukumā pārspēja Krievijas vienību Sanktpēterburgas "Zeņit". Savukārt trešdien Krievijas vienība Maskavas apgabala "Himki" savā laukumā ar 98:84 uzvarēja Ungārijas klubu Solnokas "Olaj KK".

Iepriekš turnīrā rīdzinieki ar 65:94 izbraukumā piedzīvoja sagrāvi pret "Himki" komandu, vēlāk savā laukumā ar 71:61 apspēlēja "Olaj KK" un ar 70:84 izbraukumā zaudēja "Zeņit" spēlētājiem.

D apakšgrupā pašlaik trīs uzvaras četrās spēlēs ir "Union Olimpija", "Bešiktaš" un "Himki" kontā, bet pārējām vienībām ir pa vienam panākumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!