Foto: bkventspils.lv

"Ventspils" komanda sestdien Liepājā "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) Kurzemes derbijā ar 95:72 (21:18, 26:21, 19:14, 29:19) pārliecinoši uzvarēja "Liepāja"/"Triobet" vienību, turpinot dalību turnīrā bez zaudējumiem.

Pagājušās sezonas bronzas medaļnieces "Ventspils" rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem bija komandas kapteinis Andrejs Gražulis, kurš izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas, bet Edgars Zeļonis un Aigars Šķēle sameta attiecīgi 14 un 12 punktus.

Savukārt "Liepāja"/"Triobet" komandā kārtējo rezultatīvo spēli aizvadīja amerikāņu leģionārs Latīfs Makmalans, kurš sameta 22 punktus, bet Dāvis Rozītis pievienoja 15 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas zem groziem.

Iepriekšējā sezonas bronzas fināla atkārtojumā "Ventspils" basketbolisti otrās ceturtdaļas vidū veica astoņu punktu izrāvienu, panākot 38:30, bet drīz panāca arī 14 punktu pārsvaru.

Otrajā puslaikā viesi saglabāja pārsvaru, pretiniekus tuvāk par septiņiem punktiem nepielaižot, bet mača beigu daļā atkal atjaunoja 14 punktu pārsvaru, izskaņā to vēl krietni palielinot. "Ventspils" svinēja ceturto uzvaru četros mačos, kamēr liepājnieki joprojām ir bez panākumiem.

Abas Kurzemes vienības starpsezonā piedzīvoja gana lielas izmaiņas. Par Liepājas komandas galveno treneri kļuvis Agris Galvanovskis, tādējādi postenī nomainot Uvi Helmani, turklāt šīs vienības sastāvu papildināja Dāvis Rozītis, kā arī no "Ventspils" atnākušais Artjoms Butjankovs.

Tikmēr "Ventspils" kluba galvenā trenera amatā palicis Kārlis Muižnieks, bet tās sastāvā tagad spēlē latviešu basketbolisti Aigars Šķēle, Ronalds Zaķis un arī Rihards Kuksiks, kurš piemeklēts kā aizstājējs savainotajiem Kristapam Janičenokam un Mārim Gulbim. Ventspilnieku rindās atgriezies arī amerikāņu aizsargs Folerins Kempbels, kurš gan pagaidām vēl nedemonstrē savu labāko sniegumu.

Vēl sestdien LBL "Jēkabpils" uzņem "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolistus, kamēr valsts čempione "Valmiera"/ORDO savu skatītāju priekšā plkst.18.30 tiksies ar "Latvijas Universitāti".

Ar četrām uzvarām četrās spēlēs jauno sezonu sākusi "Ventspils", bet "VEF Rīga", "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Ogre"/"Kumho Tyre" ir izcīnījušas pa divām uzvarām, taču pēdējās divas ir aizvadījušas trīs spēles. Viens panākums divos mačos ir "Valka"/"Valga" un "Valmiera"/ORDO, bet "Barons kvartālam" un "Jēkabpilij" ir uzvara trīs spēlēs. Tikmēr "Latvijas Universitāte" zaudējusi abos mačos, bet "Liepāja"/"Triobet" cietusi četras neveiksmes.

Jaunajā sezonā LBL čempionāts ieguvis sporta bāra "Olybet" vārdu, turklāt turnīrs tiek aizvadīts ar jaunām "Molten" ražojuma bumbām, kā arī pašlaik tiek veidots jauns ceļojošais čempionu kauss, kas tiks izmantots daudzus gadus. Līdzšinējā trofeja dosies uz basketbola muzeju sporta namā "Daugava".

LBL spēles šosezon trešdienās un sestdienās pārraida "Lattelecom" televīzijas kanāls "Best4Sport".

Turnīrā startē desmit komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pērn, jo dalībnieku vidū vairs nav "Jelgavas" kluba.

"VEF Rīga", kas spēlēs arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalīsies arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas - arī FIBA Čempionu līgas dalībniece "Ventspils" - savā starpā spēlēs četrus apļus, kopā katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, bet Latvijas čempioni tiks uzzināti ne vēlāk kā līdz maija beigām.

LBL čempionātā valsts labākās vīriešu basketbola komandas piedalās kopš 1992.gada. Aizvadītajās 25 sezonās deviņas reizes čempionu titulu izcīnījusi "Ventspils", astoņas reizes "Brocēni", četras "VEF Rīga", divas "Barons", pa vienai "ASK Rīga" un "Valmiera"/ORDO.

Aizvadītajā sezonā "Valmiera"/ORDO finālsērijā sīvā cīņā ar 4-3 uzvarēja un no valsts čempionu troņa gāza "VEF Rīga" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!