Latvijas basketbola čempionu "Ventspils" kapteinis jaunajā sezonā būs Mareks Jurevičus, nolemts trešdien notikušajā komandas sapulcē.

Kā vortālu "Delfi Sports" informēja 'Ventspils", komandas spēlētāju balsojumā Jurevičus ieguva visvairāk balsis, bet viņa palīgs būs Jānis Strēlnieks.

Komandas sapulcē galvenais treneris Agris Galvanovskis lūdza komandai uz lapiņām uzrakstīt tā spēlētāja vārdu, kuru izvēlas par komandas kapteini. Aizklātajā balsošanā visvairāk balsu ieguva Mareks Jurevičus, kuram būs jāpilda kapteiņa pienākumus, bet Jānis Strēlnieks, kurš uzticības balsojumā ierindojās otrajā vietā, pildīs asistenta funkcijas.

"Tikai sporta skolas laikos biju kapteinis, bet profesionālā komandā tādā godā esmu pirmo reizi. Laikam tagad varēšu oficiāli runāt ar tiesnešiem (smejas)! Es jūtos ļoti pagodināts par man izrādīto godu un uzticību, ko ir izteikuši mani komandas biedri. Domāju, ka ar Jāni Strēlnieku mēs sastrādāsimies, un mums nebūs nekādu problēmu kopīgi vadīt komandu gan spēles laukumā, gan arī citos pasākumos," pēc ievēlēšanas teica Jurevičus.

Pirmās oficiālās spēles jaunajā sezonā "Ventspils" aizvadīs jau nākamās nedēļas nogalē, kad Kauņā piedalīsies Baltijas basketbola līgas kausa izcīņā. Savukārt jau 29. septembrī, plkst. 20.00 Arēnā Rīga aizvadīs pirmo Eirolīgas kvalifikācijas spēli ar Itālijas klubu Trevīzo "Beneton".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!