Foto: F64
Latvijas vicečempioni basketbolā "Ventspils" ceturtdien oficiāli apstiprināti nākamās sezonas Eiropas Izaicinājuma kausa pamatturnīra dalībnieku vidū.

Iepriekšējās divās sezonās "Ventspils" komanda spējusi sasniegt sacensību ceturtdaļfinālu, bet šo barjeru tai nav izdevies pārvarēt.

Kā ziņots, vēl viena Latvijas vienība "Liepājas Lauvas" sākotnēji bija pieteikusies sacensībām Eiropas Izaicinājuma kausā, bet turpinājumā tā nesamaksāja dalības naudu un depozītu.

6.jūlijā paredzētajā izlozē Eiropas Izaicinājuma kausā 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā. 28 komandas uzreiz iekļūs pamatsacensībās, bet vēl četras tiks noskaidrotas kvalifikācijā, kurā kopā piedalīsies astoņas vienības.

Startam Eiropas Izaicinājuma kausā pieteikušās divas Igaunijas vienības - "Tartu Universitāte" uzreiz kvalificējusies pamatturnīram, bet Rakveres "Tarvas" startēs kvalifikācijā.

Kā ziņots, Latvijas čempionvienībai "VEF Rīga" nav atradusies vieta ULEB Eirolīgas kvalifikācijas sacensībās un tā nākamajā sezonā atkal startēs Eiropas kausā.

Tāpat šogad pirmoreiz pēc ilgāka pārtraukuma Eirokausiem nav pieteikusies neviena Latvijas sieviešu komanda. Pērn FIBA Eirolīgai pieteicās "TTT Rīga" komanda, tomēr vēlāk atsauca savu dalību.

Šogad FIBA Eirolīgā startēs vien 21 komanda, kas ir par divām mazāk nekā aizvadītajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!