Foto: F64

Ar graujošu uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulāro čempionātu sestdien noslēdza "Ventspils" komanda, kas jau nodrošinājusi kopvērtējuma pirmo vietu.

Ventspilnieki pašu laukumā ar 110:64 (29:18, 23:15, 27:21, 31:10) pārspēja biznesa augstskolu "Turība", kuru savstarpējā sezonas atklāšanas mačā pērnajā oktobrī uzvarēja viesos ar 96:57.

Visi desmit mačam pieteiktie mājinieki guva vismaz piecus punktus, bet rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Māris Gulbis. Tikmēr "Turības" rindās ar tādu pašu punktu ražu izcēlās Jānis Antrops.

Plkst.18 svarīgā mačā par kopvērtējuma trešo vietu "Jēkabpils" uzņems "Liepāja"/"Triobet" komandu, kuras kontā ir četras uzvaras pēc kārtas. Abu komandu līdzšinējās trīs savstarpējās cīņās divreiz uzvarējuši liepājnieki.

Pusstundu vēlāk ceturto uzvaru pēc kārtas centīsies izcīnīt "Barons kvartāls", kas Mārupē tiksies ar "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu. Jūrmalnieki pēc deviņu uzvaru sērijas zaudējuši pēdējās četrās cīņās.

"Barons kvartāls" uzvarējis divās no trim abu vienību šīs sezonas spēlēm.

Savukārt plkst.19 "Latvijas Universitāte" (LU) uzņems "Valmieras" komandu, kuras kontā ir seši panākumi pēc kārtas. Iepriekšējās trīs abu komandu šīs sezonas spēlēs allaž uzvarējuši valmierieši.

Čempionāta kopvērtējuma pirmo vietu garantējusi "Ventspils" komanda, kuras kontā ir 20 uzvaras 22 spēlēs, bet tai ar desmit uzvarām 12 aizvadītajās spēlēs seko "VEF Rīga", kas regulāro čempionātu noslēgusi otrajā pozīcijā.

Trešo vietu ar 24 uzvarām 34 cīņās ieņem "Jēkabpils" komanda, kurai ar tādu pašu bilanci seko "Valmiera". Piektie ar 24 uzvarām 35 cīņās ir "Liepāja"/"Triobet" basketbolisti, kuriem ar 21 panākumu 35 aizvadītajās spēlēs seko "Jūrmala"/"Fēnikss".

Tālāk vairs nelikvidējamā atstatumā ārpus "play-off" zonas 17 uzvaras 35 spēlēs izcīnījusi "Barons kvartāls" komanda, bet astoņnieku ar 13 uzvarām 35 cīņās noslēdz "Latvijas Universitāte". Pa 11 panākumiem attiecīgi 35 un 36 cīņās ieguvušas "Jelgavas" un "Saldus" komandas, bet biznesa augstskola "Turība" 36 mačos iekrājusi par vienu uzvaru mazāk.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda ar 21 zaudējumu 21 spēlē sacensības noslēgusi pēdējā, 12.vietā.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspili" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēja divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!