Foto: AFP/Scanpix
Perfekto sezonas sākumu "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārajā čempionātā piektdien turpināja "Ventspils" komanda, kas savā laukumā ar 87:55 (19:14 27:20, 15:12, 26:9) pārspēja "Saldus".

Spēle iesākās līdzīgi abu komandu izpildījumā, bet nedaudz sekmīgāki bija "Ventspils" basketbolisti, punktus gūstot vairākiem spēlētājiem. Pirmās ceturtdaļas noslēgumā Mārtiņš Meiers un Andrejs Gražulis panāca ventspilniekiem labvēlīgu rezultātu 19:14, bet otrās ceturtdaļas otrajā pusē pēc veiksmīgas Žaņa Peinera darbības "Ventspils" jau panāca komfortablu 46:34.

Otrajā puslaikā pēc Troja Bārnīsa centieniem "Ventspils" pārsvars pieauga līdz 19 punktiem, trešajai ceturtdaļai beidzoties ar 15 punktu pārsvaru. Izšķirošajā ceturksnī mājinieki panāca pat 24 punktu handikapu, savukārt mača izskaņā Meiers guva divus bezatbildes grozus, nokārtojot pārliecinošu uzvaru ar 87:55. Viesi no Saldus pēdējā ceturtdaļā spēja gūt tikai deviņus punktus.

"Ventspils" sastāvā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Meiers, kuram ar 13 punktiem sekoja Peiners, savukārt "Saldus" rindās rezultatīvākie bija abi leģionāri - 18 punktus iemeta amerikāņu centra spēlētājs Ederiuss Pigīss, kurš arī izcīnīja astoņas bumbas zem groziem, bet ar 11 punktiem atzīmējās aizsargs Prestons Medlins.

Zīmīgi, ka tikai pirms divām dienām "Ventspils" vēl aizvadīja Eiropas kausa izcīņas maču Krievijas pilsētā Krasnodarā, kurā ar 60:72 cienīgā cīņā piekāpās spēcīgajam "Lokomotiv-Kubaņ" klubam.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju ar sešām uzvarām sešās spēlēs ieņem "Liepāja"/"Triobet", bet bez zaudējumiem ir arī četras spēles aizvadījušie Latvijas čempioni "Ventspils" un vicečempioni "VEF Rīga", kas nospēlējuši divus mačus. Šiem klubiem ar trim panākumiem piecās cīņās seko "Jēkabpils".

Bez uzvarām turnīrā pašlaik cīnās LU un "Saldus", kas aizvadījušas attiecīgi piecas un četras spēles.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, ko iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", jaunās sezonas LBL turnīrā plāno iesaistīties vien pēc Jaungada. Pašlaik komandai nav atrasts sponsors, bet ieplānoto divu apļu vietā tā no 2015.gada janvāra varētu sacensties tikai vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies pa četrām reizēm. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!