Pārbaudes spēlē basketbolā sestdien Latvijas klubs "Ventspils" ar rezultātu 66:65 (19:23, 16:3, 15:23, 16:16) pieveica Lietuvas klubu "Sakalai", tomēr spēlē jau otrajā minūtē izcēlās kautiņš, vēsta laikraksta "Ventas Balss" interneta versija.
Komandas spēli aizvadīja faktiski tādos pašos sastāvos kā pirmajā savstarpēja tikšanās reizē piektdien, toties mača sākums krietni vien atšķīrās no pirmā. Jau spēles otrajā minūtē laukumā centrā saķērās Tairons Brazeltons un "Sakalai" saspēles vadītājs Mindaugs Remins.


Arī vakardienas mačā spēlētāji laiku pa laikam cīnījās ļoti asi, bet šodien gāja vēl tālāk. Nopelnījis divas piezīmes pret lietuvieti, trešajā piegājienā amerikānis Reminu aiz rokas norāva gar zemi, bet "Sakalai" spēlētājs atbildēja ar sitienu pa seju. Vienā mirklī laukumā bija gandrīz visa viesu komanda, tiesa vairāk nodarbojoties ar kaušļu izšķiršanu. Ja Reminu izdevās nomierināt ātri, tad Brazeltons vēl pāris reizes rāvās pārmācīt savu pāridarītāju, līdz tika nogādāts uz ģērbtuvēm. Diskvalifikācija pienācās arī Reminam.


Pirms kautiņa rezultāts bija 3:1 ventspilnieku labā, turklāt vienīgo grozu bija guvis tieši Brazeltons. Drīz vien viesi jau bija vadībā 3:11 un arī 7:16, tomēr līdz ceturtdaļas beigām mājinieki pietuvojās līdz 19:23.


Otro ceturtdaļu komandas sāka ļoti mazrezultatīvi, tomēr nedaudz veiksmīgāki bija mājinieki - ceturtajā minūtē Ronalds Zaķis panāca 23:23, bet kopumā "Sakalai" desmit minūtēs guva tikai trīs punktus un mājinieki panāca 35:26.


Pēc pārtraukuma lietuvieši atsāka spēlēt krietni vien labāk, ātri pietuvojoties viena metiena attālumā (34:37). Tiesa vēl tuvāk tik viņiem ilgu laiku neizdevās, līdz 80 sekundes pirms ceturtdaļas beigām rezultāts kļuva neizšķirts 46:46. Tomēr pirms pēdējām desmit minūtēm minimāls pārsvars bija "Ventspils" komandai - 50:49.


Pēdējā ceturtdaļa aizgāja līdzīgā cīņā, un attālināties neizdevās nevienai komandām. Trīsarpus minūtes līdz mača beigām viesi izvirzījās vadībā (59:61) un Agris Galvanovskis pieprasīja minūtes pārtraukumu. Izšķirošie notikumi risinājās nedaudz vēlāk, kad Mārtiņa Skirmanta bloku pārāk karsti sāka komentēt visu treneris, par to izpelnoties tehnisko piezīmi. Tas "Ventspils" ļāva izvirzīties vadībā 66:63.


Nākamo viesu uzbrukumu mājinieki atsita, bet arī ventspilnieki uzbruka neprecīzi, tā ļaujot "Sakalai" vēl cerēt uz izglābšanos. Lietuvas kluba basketbolisti meklēja laimi tālmetienos, kas nebija precīzi, bet vienīgais, ko viesu komandai izdevās, bija samazināt rezultāta starpību līdz 65:66.


Rezultatīvākais ventspilniekiem ar 19 gūtajiem punktiem bija Akselis Vairogs, kurš arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet Jānis Strēlnieks guva 17 punktus.


Jau ziņots, ka abu komandu pirmajā tikšanās reizē piektdien "Ventspils" svinēja uzvaru ar 101:84.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!