Foto: F64

Latvijas basketbola vicečempioni "Ventspils" noslēguši vienošanos uz nākamo 2013./2014. gada sezonu ar centra spēlētāju Ronaldu Zaķi, informē klubs.

Ronalds Zaķis savu karjeru Ventspilī uzsāka, spēlējot sporta skolas "Spars" komandā, bet vēlāk iekļuva "Ventspils Augstskolas" komandā. 2008. gadā tika izīrēts BK "VEF Rīga", bet, atgriežoties Ventspilī, kļuva par vienu no Basketbola kluba "Ventspils" komandas līderiem. Pagalam neizdevusies sezona Ronaldam bija 2010./2011. gadā, kad pārbaudes spēlē viņš guva nopietnu ceļgala savainojumu, tāpēc nācās izlaist visu gadu. 2011./2012. gada sezonā Ronalds atgriezās laukumā un kopā ar komandu aizkļuva līdz FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālam, kā arī kļuva par Latvijas Basketbola līgas vicečempionu. Pagājušajā sezonā Zaķis kopā ar savu komandu pirmo reizi Latvijas basketbola klubu vēsturē kļuva par Baltijas Basketbola līgas čempionu, bet Latvijas Basketbola līgā izcīnīja vicečempionu titulu.

Šobrīd Ronalds Zaķis kopā ar Latvijas vīriešu izlasi gatavojas Eiropas čempionātam, kurš no 4. – 22. septembrim norisināsies Slovēnijā. Ronalds Zaķis ir iekļauts Aināra Bagatska vadītās Latvijas izlases kandidātos un cīnās par vietu sastāvā.

Ronalds Zaķis ir viens no Basketbola kluba "Ventspils" sporta internāta audzēkņiem un kopš 2002. gada ir ventspilnieks, pārnākot no Kuldīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas. Kopā ar Basketbola klubu "Ventspils" izcīnījis vienu Latvijas čempiona titulu.

Basketbola kluba "Ventspils" rīcībā šobrīd ir 13 spēlētāji – Dāvis Lejasmeiers, Lorenco Viljamss, Dāvis Čoders, Edgars Štelmahers, Toms Leimanis, Sandis Valters, Akselis Vairogs, Mārtiņš Laksa, Māris Gulbis, Uģis Pinete, Ervīns Jonāts, Andrejs Gražulis, Ronalds Zaķis.

Pieci no BK "Ventspils" sastāva šobrīd pārstāv Latvijas nacionālo basketbola izlasi, savukārt gatavošanos jaunajai sezonai komanda uzsāks 24. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!