Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pērnās sezonas vicečempione "Ventspils" jaunās sezonas regulārā čempionāta mačā piektdien ar 70:64 (14:30, 16:10, 18:11, 22:13) viesos pieveica "Jelgavas" vienību.

Ventspilniekiem šodien nevarēja palīdzēt komandas kapteinis Kristaps Janičenoks.

Viesu rindās ar 15 punktiem izcēlās Demjers Pitss, kurš tikai pagājušajā nedēļā debitēja "Ventspils" komandas rindās. Tikmēr 13 punkti Māra Gulbja rēķinā.

Savukārt "Jelgavas" komandā rezultatīvākais bija Kristaps Gludītis, kurš guva 23 punktus. Viņam ar 11 punktiem un astoņām bumbām zem groziem asistēja Harijs Rubenis. Debiju jelgavnieku rindās šodien piedzīvoja amerikāņu centra spēlētājs Eliots Elaiasons, kurš guva divus punktus un savāca četras atlēkušās bumbas.

Teicami pirmo spēles ceturtdaļu aizvadīja mājinieki, kuri pirms otrā spēles ceturkšņa bija iekrājuši 16 punktu pārsvaru (30:14). Kaut nedaudz jelgavnieku pārsvaru viesiem izdevās sadeldēt vien pirmā puslaika izskaņā, pārtraukumā dodoties ar desmit punktu deficītu (30:40).

Trešā ceturkšņa beigu posmā ventspilniekiem izdevās veikt desmit punktu atrāvienu, ceturto spēles nogriezni sākot ar trīs punktu deficītu (48:51). Pēc ceturtajā ceturtdaļā nospēlētām četrām minūtēm "Ventspils" izvirzījās vadībā (56:55), bet divas minūtes pirms finālsvilpes viesi panāca piecu punktu pārsvaru (64:59). Turpinājumā ventspilnieki vēl vairāk palielināja pārsvaru un izcīnīja uzvaru ar 70:64.

"Ventspils" šosezon LBL turnīrā aizvadījusi astoņus mačus, izcīnot septiņas uzvaras. Tikmēr "Jelgavai" divi panākumi piecos dueļos.

Iepriekšējā LBL spēlē "Jelgava" aizpagājušajā nedēļā savā laukumā ar 58:84 piekāpās "Liepāja"/"Triobet" basketbolistiem, bet "Ventspils" pirms nedēļas ar 80:62 uzveica "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību.

Savukārt otrdien ventspilnieki FIBA Eiropas kausa pirmajā mačā, aizvadot sekmīgu ceturto ceturtdaļu, ar rezultātu 67:62 savā laukumā uzvarēja Slovēnijas vienību Domžales "Helios Suns", kuru vada ventspilniekiem labi zināmais treneris Gašpers Okorns.

Ceturtdien "Ventspils" panāca vienošanos par līguma laušanu ar pieredzējušo lietuviešu centra spēlētāju Mihailu Aņisimovu. Šāds lēmums pieņemts, jo spēlētāju jau ilgstoši moka veselības problēmas. Viņš Latvijas komandā aizvadīja vien nedaudz vairāk par mēnesi.

Savukārt "Jelgava" piesaistīja Elaiasonu, kurš pirmssezonā pārstāvēja bronzas medaļas īpašnieci "Jēkabpili".

LBL kopvērtējuma līdere ar piecām uzvarām piecos mačos ir "Valmiera"/ORDO komanda, kurai ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs seko "Ventspils" un "Liepāja"/"Triobet", kam pieci panākumi sešos mačos.

Čempionei "VEF Rīga" uzvara divās spēlēs. "Jēkabpilij" un "Jelgavai" divas uzvaras piecās cīņās, bet "Ogre"/"Kumho Tyre" ar tādu pat sniegumu ir septītā, kamēr viens panākums trīs spēlēs "Valkas"/"Valgas" komandai, bet pie divām uzvarām sešās cīņās tikusi "Jūrmala"/"Fēnikss".

Vienu panākumu sešos dueļos guvuši "Barons"/LDz spēlētāji, bet bez uzvarām šobrīd cīnās "Latvijas Universitāte".

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērnā gada čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!