Foto: F64

Pašreizējie valsts čempioni "Ventspils" un "Liepāja"/"Triobet" trešdien Kurzemes derbijā aizvada cīņu par pirmo vietu "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārajā čempionātā.

Cīņas sākums Liepājas olimpiskajā centrā iecerēts plkst.19.30. Sadarbībā ar "Aldaris" LBL un "Best4Sport TV", spēli tiešraidē varēs vērot arī portālā "Delfi".

Šī "Ventspils" komandai ir pēdējā spēle šīs sezonas regulārajā turnīrā. Uzvaras gadījumā ventspilniekiem izdosies to noslēgt pirmajā vietā, kamēr zaudējums var likt ieņemt pat trešo pozīciju un sākt izslēgšanas spēles jau no ceturtdaļfināla.

Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" šodienas mačs ir priekšpēdējais regulārajā turnīrā. Uzvarot abas atlikušās cīņas, komanda ieņems pirmo vietu kopvērtējumā un iespēju kopā ar "VEF Rīga" izslēgšanas spēles sākt tikai no pusfināla. Šīs dienas neveiksmes gadījumā liepājnieki regulāro turnīru nenoslēgs augstāk par trešo pozīciju.

Abas vienības LBL turnīrā šosezon tikušās vienreiz, kad pagājušā gada novembrī uzvaru ar 81:76 viesu laukumā izcīnīja "Liepāja"/"Triobet".

Liepājas klubs šobrīd izcīnījis jau piecas uzvaras pēc kārtas.

Pirms dienas centrālā dueļa šodien tiks aizvadīts vēl viens mačs, kurā "Barons"/LDz komanda Mārupes sporta centrā plkst.18.30 uzņems "Jūrmalu"/"Fēnikss".

Arī "Barons"/LDz šobrīd aizvada saspringtu posmu, jo ciesti jau četri zaudējumi pēc kārtas, kas manāmi iedragājis komandas izslēgšanas spēļu cerības. Tiesa, šodien uzvarot, klubs var sasniegt "play-off", kamēr neveiksmes gadījumā regulārās sezonas pēdējā mačā būs jātiekas ar savu galveno konkurenti "Valmieru".

"Barons"/LDz un "Jūrmala"/"Fēnikss" šosezon savā starpā spēkojušies trīs reizes, divus panākumus izcīnot jūrmalniekiem.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kam ir 14 uzvaras 17 spēlēs, otrajā vietā ar astoņiem panākumiem desmit cīņās ir "VEF Rīga" komanda, kurai ar 23 panākumiem 29 mačos seko "Liepāja"/"Triobet".

"Jūrmala"/"Fēnikss" ar 17 uzvarām 29 cīņās ir ceturtā, piektajā vietā ar 16 uzvarām 30 spēlēs atrodas "Jēkabpils", bet "Barons"/LDz ieņem sesto pozīciju ar 14 uzvarām 29 spēlēs.

Tikmēr "Valmiera" un "Jelgava" ar 13 uzvarām 30 mačos atrodamas attiecīgi septītajā un astotajā vietā, bet pastarīšu "Latvijas Universitātes" un "Saldus" rēķinā ir pa septiņām uzvarām.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", šīs sezonas LBL turnīrā tā arī neiesaistīsies, jo komandai netika atrasts sponsors. Sākotnēji ieplānoto divu apļu vietā tā no janvāra cerēja sacensties vienā aplī.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!