Foto: F64

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas ceturtajā mačā trešdien čempioni "VEF Rīga" savā laukumā tiekas ar "Ventspils" komandu.

Spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.35. To tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Kā ziņots, finālsērijas pirmajā mačā pagājušajā trešdienā "VEF Rīga" ar 61:90 negaidīti pārliecinoši kapitulēja "Ventspils" basketbolistiem, tomēr divas dienas vēlāk rīdzinieki savā laukumā revanšējās ar 82:69. Tikmēr trešajā mačā atkārtoti vadību sērijā panāca "Ventspils" komanda, kas svētdien savā laukumā līdzvērtīgā mačā ar 69:61 pārspēja Rīgas klubu.

Līdz ar to sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām rezultāts pašlaik 2-1 par labu "Ventspils" komandai.

Zīmīgi, ka 17 reižu LBL finālsērijā uzvarējusi komanda, kas guvusi panākumu pirmajā spēlē.

Ja šodien panākumu svinēs Kurzemes vienība, tad dueļa piektajā mačā, kas piektdien risināsies Ventspilī, mājiniekiem būs iespēja izcīnīt pirmo čempiontitulu kopš 2009.gada.

Šīs abas komandas Latvijas čempionāta finālsērijā tiekas ceturto gadu pēc kārtas. Iepriekšējos trijos allaž uzvarējuši rīdzinieki.

"VEF Rīga" LBL finālā spēlē piekto gadu pēc kārtas, bet "Ventspils" - kopumā 15.reizi. Valsts čempionu titulu komanda izcīnījusi astoņas reizes, pēdējo no tiem iegūstot 2009.gadā.

Abas komandas LBL regulāro čempionātu noslēdza pirmajās divās vietās, tāpēc izslēgšanas cīņās iesaistījās no pusfināla. Tajos "VEF Rīga" trijās smagās cīņās pārspēja "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu, bet "Ventspils" sērijā līdz trim uzvarām vien ar 3-2 uzvarēja "Jēkabpili".

Sērija par trešo vietu ritēs līdz trim uzvarām. Tajā šobrīd vadībā ar 2-1 atrodas "Jēkabpils" basketbolisti.

Pirms tam šīs sezonas regulārajā čempionātā "Ventspils" un "VEF Rīga" tikās divas reizes. Vispirms viesos rīdzinieki uzvarēja ar 62:61, bet pēc tam Aizkrauklē "Ventspils" revanšējās ar 86:79.

Jau vēstīts, ka aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!