Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uzvaru FIBA Izaicinājuma kausa izcīņas otrajā grupu turnīrā otrdien izcīnīja "Ventspils" basketbolisti, kas dramatiskā mača galotnē ar rezultātu 74:71 apspēlēja Lisabonas "Benfica", vēsta "Ventspils" mājaslapa internetā.

Spēli veiksmīgāk uzsāka viesi no Ventspils, kuriem mača sākumā bumba grozā krita ar labu precizitāti. Arī sniegums aizsardzībā bija apmierinošs - pirmo desmit minūšu laikā Lisabonas klubs guva vien 14 punktus, kamēr mūsējiem bija par astoņiem punktiem vairāk. Otrajā ceturtdaļā izpaudās kvalitatīvu rezervistu trūkums, kā rezultātā saspēli nācās vadīt Vejinmi Efedžuku, bet Artūram Bērziņam nācās darboties arī centra postenī. Tas viss atstāja manāmas pēdas ne tikai laukumā, bet arī uz tablo - pēc pirmā puslaika ''ventiņiem'' vairs tikai +1 (40:39).

Mača otrajā puslaikā laukumā turpinājās līdzīga cīņa, un nevienai no komandām neizdevās veikt vērā ņemamus atrāvienus. Ceturtajā ceturtdaļā ventspilniekiem izdevās kolektīvi kāpināt apgriezienus aizsardzībā, bet uzbrukumā brīnumus demonstrēja Efedžuku, kurš ar savu sniegumu atgādināja to jamaikieti, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja "Barons" rindās.

Divkaujas uzvarētājs tika noskaidrots spēles pēdējās sekundēs - vēl 30 sekundes pirms cīņas beigām bumba bija ventspilnieku rīcībā (rezultāts uz tablo 72:71 par labu "Ventspilij"), taču uz brīvu tālmetienu izvirzītais Māris Gulbis bija neprecīzs. Četras sekundes līdz mača beigām bumba jau bija portugāļu rīcībā, un viņi steigšus metās izpildīt pēdējo metienu, tomēr tad visus jautājumus par mača uzvarētāju dzēsa Jānis Strēlnieks, kurš naski apzaga ''Benfica'' basketbolistu un izvirzīja uzbrukuma smailē veiksmīgi spēlējošo Efedžuku - 74:71!

BK ''Ventspils'' labā 27 punktus guva jamaikietis Efedžuku, bet 14 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Rašadam Andersonam. Pavisam nedaudz līdz ''double-double'' pietrūka Laurim Blauam, kuram deviņi punkti un deviņas atlēkušās bumbas.

Ar divām uzvarām četrās spēlēs Kurzemes klubs K apakšgrupā ieņem otro vietu, saglabājot labas izredzes iekļūt turnīra astoņu labāko komandu skaitā. Nākamo spēli ''Ventspils'' aizvadīs 22. februārī, kad savā laukumā uzņems Noršpingas ''Dolphins'', kurai viesos tika zaudēts ar 75:77.

Benfica - Ventspils 71:74
Ventspils: Efedžuku 27, Andersons 14 (8 atl.b.), Blaus 9 (9 atl.b.), Bērziņš 7, J.Strēlnieks 5, A.Strēlnieks 4, Vairogs 4, Gulbis 3, Bankevics 1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!