Foto: AP/Scanpix

Oklahomasitijas "Thunder" komandas aizsargs Rasels Vestbruks trešdien kļuva par pirmo spēlētāju Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) kopš Maikla Džordana 1989.gadā, kurš izcēlies ar "triple-double" četros mačos pēc kārtas.

Mačā, kurā "Thunder" savā laukumā ar 123:118 (37:34, 19:25, 28:31, 26:20, 13:8) pagarinājumā pieveica Filadelfijas "76ers", Vestbruks guva 49 punktus, izcīnīja 16 atlēkušās bumbas un izpildīja desmit rezultatīvas piespēles, turklāt punktos un bumbās zem groziem viņš sasniedza jaunus karjeras rekordus.

1989.gadā NBA visu laiku labākais spēlētājs Džordans savāca "triple-double" septiņās spēlēs pēc kārtas un desmit reizes 11 mačos.

Tikmēr, savācot "triple-double", neviens spēlētājs tik daudz punktu nebija guvis kopš 1992.gada, kad Lerijs Bērds arī izcēlās tieši ar 49 punktiem.

Zīmīgi, ka Vestbruks valkāja aizsargmasku, jo piektdien pēc sadursmes salauza kaulu labajā vaigā. Sestdien viņam tika veikta operācija un svētdien aizsargs izlaida maču ar Losandželosas "Lakers" vienību.

NBA Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Thunder" ar 34 punktiem 61 spēlē ieņem astoto vietu, cīnoties par dalību izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!