Krievijas čempionvienību basketbolā sievietēm arī nākamajā sezonā trenēs latviešu speciālists Gundars Vētra, Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") mājaslapā internetā publicētā intervijā atklājis komandas ģenerālmenedžeris Maksims Rjabkovs.

Tāpat UGMK komanda saglabās visu vienības kodolu.

"Novērtējam faktu, ka spēlētājas vēlas palikt UGMK vienībā, tāpēc esam panākuši vienošanos par sadarbības turpināšanu arī nākamajā sezonā ar 11 basketbolistēm un galveno treneri Gundaru Vētru," izteicās Rjabkovs.

UGMK ilgtermiņa stratēģija esot saglabāt vietu starp vadošajām Krievijas un Eiropas komandām.

Kā ziņots, šosezon UGMK komanda otro reizi pēc kārtas triumfēja Krievijas čempionātā, bet FIBA Eirolīgas turnīrā komanda palika trešajā vietā, jo pusfinālā piekāpās citam Krievijas klubam Maskavas apgabala "Sparta&K", kuru pārstāv latviete Anete Jēkabsone-Žogota.

Jau vēstīts, ka arī "Sparta&K" nākamajā sezonā centīsies saglabāt komandas kodolu. Vienības galvenās treneres amatā paliks Pokija Četmena, bet no laukuma spēlētājām paliks leģionāres Sjū Bērda, Jēkabsone-Žogota un Sonja Petroviča, kā arī krievietes Irina Osipova un Marina Karpuņina. Paredzams, ka pēdējo divu gadu FIBA Eirolīgas turnīrā vērtīgākā spēlētāja Diāna Taurasi, tāpat kā Silvija Foulesa gan atstās vienību un spēlēs Turcijā.

Jau ziņots, ka Vētra par UGMK galveno treneri kļuva pagājušā gada sākumā. Pirms tam viņš trenēja nu jau bankrotējušo Maskavas CSKA vienību.

No 2003. līdz 2005.gadam un 2006./2007.gada sezonā Vētra trenēja "Barons/LMT" vienību, savukārt 2006.gada sezonā viņš bija Krievijas kluba Permas "Ural Great" otrais treneris. Savukārt CSKA galvenā trenera amatā Vētra sāka strādāt pirms 2007./2008.gada sezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!