Foto: F64

Latviešu basketbola speciālists Gundars Vētra jaunajā sezonā vadīs Krievijas klubu Sanktpēterburgas "Spartak", kuru nesen pameta latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, apstiprinājis vienības prezidents Aleksejs Urickis.

Iepriekšējā sezonā Vētra kopā ar latviešu speciālistiem Mārtiņu Zībartu un Ēriku Visocki vadīja citu Krievijas komandu Vladivostokas "Spartak-Primorje".

"Visi jautājumi saistībā ar Vētras līgumu ir atrisināti. Pirmdien grasāmies noslēgt līgumu," Krievijas medijos citēts Urickis. "Izvēle par labu Vētram nebija nejauša. Arī pirms iepriekšējās sezonas Vladivostokā viņš bija līdzīgā situācijā, kad trenera rīcībā bija tikai gados jauni spēlētāji."

Kopš aprīļa "Spartak" komandu vadīja Jevgēņijs Kisurins, kurš no vienības otrās komandas trenera posteņa tika paaugstināts pēc slovēņu speciālista Jures Zdovca atbrīvošanas.

Darbā ar Sanktpēterburgas klubu 46 gadus vecajam Vētram turpinās asistēt Zībarts, bet treneru korpusā paliks arī Kisurins.

Kā ziņots, Strēlnieks mēneša pirmajā pusē pievienojās Latvijas valstsvienības galvenā trenera Ainara Bagatska vadītajai Ukrainas čempionvienībai Kijevas "Budiveļņik". Pirms tam Urickis paziņoja, ka latvieša alga ir pārāk liela, salīdzinot ar Strēlnieka sniegumu laukumā, bet līdzās viņam komandu pametuši vēl vairāki no pērnās sezonas pirmās komandas spēlētājiem.

"Komanda atrodas "pārlādēšanās" stadijā. Cenšamies optimizēt mūsu izdevumus, lai klubs iekļautos sponsoru sagādātajā budžetā. Vēlamies, lai komanda ne tikai uzsāk dalību turnīros, bet spēj arī tos pabeigt. Ir pāris neatrisināti jautājumi, taču klubs drīzāks ir dzīvs nevis miris," situāciju komandā raksturoja Urickis. "Esam paveikuši lielu darbu, lai saglabātu kluba esamību, un negrasāmies apstāties pusceļā."

"Neizslēdzam, ka pēc komandas nokomplektēšanas ar pašmāju spēlētājiem spēsim piesaistīt nedārgus leģionārus. Daudz kas būs atkarīgs no tā, vai spēsim atvieglot komandas algu sarakstus pēc sarunām ar vairāku pašreizējo spēlētāju aģentiem," piebildis "Spartak" prezidents.

Aizvadītajā sezonā "Spartak" izcīnīja Krievijas čempionāta bronzu, VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā nepārvarēja astotdaļfinālu, bet Eiropas kausa izcīņas sacensībās izstājās ceturtdaļfinālā.

Tikmēr 18 Krievijas čempionāta pagājušās sezonas spēlēs VTB līgā nestartējošā "Spartak-Primorje" komanda izcīnīja septiņas uzvaras, noslēgumā ieņemot devīto vietu desmit komandu konkurencē. Tāpat vienībai izdevās iekļūt Krievijas kausa finālčetrinieka turnīrā, kurā tika izcīnīta trešā vieta.

Sezonu pirms tam Vētra trenēja Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas klubu "Ventspils", ar kuru izcīnīja Latvijas čempionāta sudraba medaļas. Tomēr pēc sezonas klubs un treneris izlēma sadarbību neturpināt, bet Vētras vietā "Ventspils" galvenā trenera amatā uzaicināja Robertu Štelmaheru.

Vētra kopš 2007.gada līdz pāriešanai uz "Ventspils" komandu strādāja tikai ar sieviešu klubiem - sākotnēji viņš trenēja Krievijas vienību Maskavas CSKA, bet pēc tam pārņēma Jekaterinburgas UGMK komandu, vairakkārt uzvarot šīs valsts čempionātā.

Tāpat Vētra no 2003. līdz 2005.gadam un 2006./2007.gada sezonā trenēja "Barons"/LMT vienību, savukārt 2006.gada sezonā viņš bija Krievijas kluba Permas "Ural Great" otrais treneris.

Vētra ir pirmais latviešu basketbolists, kurš spēlējis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!