Foto: DELFI
Latvijas basketbola komanda "Ventspils" Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas grupu turnīra pirmajā spēlē ar Ukrainas vienību Južnijas "Himik" nav spējusi izturēt pretinieku fizisko spiedienu, uzskata Latvijas komandas galvenais treneris Gundars Vētra.

Kā ziņots, turnīra pirmajā mačā "Ventspils" piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 67:81.

"Mēs gatavojāmies un zinājām, ka būs smaga spēle, tomēr pretinieki ļoti labi nospēlēja, īpaši aizsardzībā. Šī agresivitāte un agresīvā aizsardzība pret mūsu spēlētājiem ar bumbu sajauca mūsu uzbrukumus," Ukrainas komandas oficiālajā mājaslapā internetā citēti Vētras izteicieni pēc mača. "Mēs neizturējām šo pretinieku fizisko spiedienu un sākām pieņemt nepareizus lēmumus, pazaudējot spēles ritmu."

"Bijām nopietni gatavojušies pretinieku līderiem, tomēr viņi tāpat guva savus punktus un mums neizdevās pilnībā tos apturēt," uzsvēra Vētra, atzīstot, ka kopumā komanda neizpildīja spēles plānu.

"Šī bija tiešām smaga spēle mums. Visu laiku uz mani tika izdarīts spiediens un bija grūti," pretinieku aizsardzību slavēja arī "Ventspils" basketbolists Jānis Strēlnieks. "Otrajā puslaikā pretinieki panāca savu un izsita mani no spēles."

"Baidījos no šīs spēles, jo iepriekšējās divās cīņās bijām zaudējuši," teica "Himik" galvenais treneris Darko Ruso. "Tomēr tagad varu teikt, ka esmu apmierināts ar paveikto, kaut ne tika ļoti esmu priecīgs par to, ka nenoturējām pārsvaru, jo mūsu uzvara varēja būt pārliecinošāka. Spēles beigas vairs neaizvadījām gudri uzbrukumā, tomēr jebkurā gadījumā šī bija laba spēle mums."

"Ja šādi turpināsim, spēsim uzvarēt jebkuru grupas komandu," uzsvēra Ukrainas kluba basketbolists Predrags Miletičs. "Šodien ļoti labi nospēlējām aizsardzībā un visi basketbolisti bija sakoncentrējušies. Pacentīsimies nākamajā mačā būt vēl labāki."

Kā ziņots, otrajā D apakšgrupas pirmās kārtas spēlē Ungārijas vienība Pakšas "Atomeromu" savā laukumā ar 83:72 (22:22, 22:9, 19:20, 20:21) pieveica Krievijas komandu "Ņižņij Novgorod".

Eiropas Izaicinājuma kausā šosezon kopumā piedalīsies 32 komandas, kas sadalītas astoņās apakšgrupās, pa četrām katrā.

Komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs nākamajā kārtā.

Jau vēstīs, ka pagājušajā sezonā "Ventspils" basketbolisti spēja iekļūt Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas ceturtdaļfinālā, kur sērijā līdz divām uzvarām ar 1-2 zaudēja Beļģijas komandai Ostendes "Telenet".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!