Foto: F64
Latvijas vicečempioni basketbolā "Ventspils" neturpinās sadarbību ar līdzšinējo komandas galveno treneri Gundaru Vētru un jau aktīvi meklē viņa aizvietotāju, apstiprināja "Ventspils" ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics.

Pagājušajā jūnijā ar Vētru tika noslēgts līgums pēc sistēmas 1+1, tomēr, izvērtējot šīs sezonas kluba sportiskos rezultāts, abas puses izlēmušas nepagarināt sadarbību.

Šīs sezonas Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā "Ventspils" sērijā līdz četrām uzvarām pārliecinoši ar 1-4 zaudēja "VEF Rīga" komandai, kura Kurzemes vienību LBL finālā apspēlējusi otro gadu pēc kārtas.

Tikmēr Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas turnīrā komanda nepārvarēja ceturtdaļfinālu. Šajā turnīra stadijā klubs apstājās arī Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas sacensībās, kad zaudēja Lietuvas klubam Viļņas "Lietuvos rytas".

Pagājušajā sezonā "Ventspils" komandu vadīja lietuviešu speciālists Alģirds Brazis, taču februāra sākumā viņš tika atlaists. Līdz sezonas beigām komandas galvenais treneris bija Guntis Endzels.

Kā atklāja Pleinics, kluba vadība jau tagad aktīvi meklē vienības nākamo galveno treneri. Jaunumi šajā sakarā gaidāmi tuvākās pusotras nedēļas laikā.

"Ventspils" ģenerālmenedžeris uzsvēra, ka pašlaik tiek izskatītas tikai vietējo speciālistu kandidatūras.

Vētra kopš 2007.gada līdz pāriešanai uz "Ventspils" komandu strādāja tikai ar sieviešu klubiem - sākotnēji viņš trenēja Krievijas vienību Maskavas CSKA, bet pēc tam pārņēma Jekaterinburgas UGMK komandu, vairakkārt uzvarot šīs valsts čempionātā.

Tāpat Vētra no 2003. līdz 2005.gadam un 2006./2007.gada sezonā trenēja "Barons/LMT" vienību, savukārt 2006.gada sezonā viņš bija Krievijas kluba Permas "Ural Great" otrais treneris.

Vētra ir pirmais latviešu basketbolists, kurš spēlēja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!