Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien, 13. februārī, notikušo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Zvaigžņu spēles nedēļas nogales "slam dunk" konkursu Ziemeļamerikas basketbola eksperti jau nodēvējuši par visu laiku krāšņāko, bet uzvaras laurus otro gadu pēc kārtas plūca Zeks Lavīns no Minesotas "Timberwolves".

Lavīns, kurš piektdien saņēma Uzlecošo zvaigžņu spēles vērtīgākā spēlētāja titulu, ir tikai ceturtais basketbolists NBA vēsturē, kurš divus gadus pēc kārtas uzvar "slam dunk" konkursā.

2016. gada "slam dunk" konkursu Ziemeļamerikā jau salīdzinājuši ar leģendāro 1988. gada dueli starp Maiklu Džordanu un Dominiku Vilkinsu.

Pirmajā kārtā no cīņas izstājās Andrē Dramonds un Vils Bartons, bet Lavīnam finālā pievienojās Ārons Gordons. Ja izvēlēties finālistus nebija smags darbs, tad izšķirošie "danki" gan radīja krietnas problēmas zvaigžņotajai žūrijai, kurā bija Džordžs Gervins, Dikembe Mutombo, Treisijs Makgreidijs, Šakils O'Nīls un "Maģiskais" Džonsons.

Finālā pirmajā mēģinājumā gan Lavīns, gan Gordons saņēma maksimālo punktu skaitu - 50. To pašu basketbolisti atkārtoja otrajā mēģinājumā, tādējādi nācās veikt papildus mēģinājumu. Arī tajā abi parādīja fantastiskus "dankus", panākot "otro pagarinājumu" konkursā. Gordons savā sestajā mēģinājumā vakarā saņēma 47 punktus, līdz ar to Lavīnam bija jāiekrāj 48 punkti, lai uzvarētu. Savā pēdējā mēģinājumā Lavīns pēc gara ieskrējiena atspērās nedaudz tuvāk pa soda metiena līniju, gaisā izlaida bumbu starp kājām un "iedankoja", liekot "eksplodēt" zālei un izbrīnīties žūrijai, kas piešķīra 50 punktus.

"Beigās jau skatījāmies savā triku somiņā, bet tur nekā vairs nebija. Vienkārši kaut kas vēl bija aizķēries," pēc uzvaras teica Lavīns. "Timberwolves" basketbolists atzina, ka pēdējā mēģinājumā veikto triku viņš līdz šim nekad pat nebija izmēģinājis - ne gatavojoties konkursam, ne treniņos, ne pat savā mājā Sietlā.

Savukārt labākā trīspunktu metēja konkursā uzvarēja NBA čempionvienības Goldensteitas "Warriors" spēlētājs Klejs Tompsons, kurš guva 27 punktus, pārspējot savu komandas biedru un pērnā gada šī konkursa uzvarētāju Stīvenu Kariju, kurš gan ir labākais tālmetienu speciālists NBA regulārā čempionāta spēlēs.

Tikmēr basketbola meistarības konkursā uzvarēja "Timberwolves" debitants Karls Entonijs Taunss. Aizvadītā gada NBA drafta pirmais numurs finālā pārspēja Bostonas "Celtics" spēlētāju Aiziju Tomasu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!