Latvijas Basketbola savienību (LBS) pāršalcis skandāls, kurā ģenerālsekretārs Edgars Šneps tiek apvainots šantāžā un naudas izspiešanā, bet "Lattelecom" televīzijas kanāla "Hattrick" vadītāji Armans Puče un Valdis Valters analizēja bijušā Latvijas izlases direktora Māra Jučmaņa neparasti lielo prēmiju pēc Latvijas 3x3 izlases panākumiem.

Pagājušā gada izskaņā Jučmanis saņēma Ministru kabineta piešķirto prēmiju 5525 eiro apmērā par izciliem sasniegumiem sportā. Lai gan Jučmanis līdz šim bija Latvijas izlašu direktors, prēmiju par valstsvienības izcīnīto 2017.gada Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā viņš saņēma kā "apkalpojošais sporta darbinieks".

Puče gan norādīja, ka Jučmaņa prēmijas apmērs bijis tikpat liels kā pašiem sportistiem, kas esot diezgan neparasti. Kā piemēru raidījuma vadītājs minēja motokrosa braucēju Paulu Jonasu, kurš par uzvaru pasaules čempionātā MX2 klasē tika pie 14 tūkstošu lielas prēmijas, bet viņa treneris Kristers Serģis ieguva nedaudz vairāk nekā divus tūkstošus.

Jau vēstīts, ka Šneps sūtīja ziņas Jučmanim, aicinot viņu ieskaitīt ziedojumu LBS. Jučmanis par to vērsās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), vainojot LBS vadību ar tās ģenerālsekretāru Šnepu priekšgalā šantāžā un mēģinājumos izspiest Ministru kabineta piešķirto prēmiju par izciliem sasniegumiem sportā. KNAB preses pārstāve Laura Dūša portālam "Delfi" pastāstīja, ka KNAB savas kompetences ietvaros, izvērtējot informāciju par LBS vadības rīcību saistībā ar prēmiju izmaksu, konstatēja faktus, kuru izvērtēšana ir piekritīga Valsts policijai. KNAB nosūtījis informāciju pēc piekritības izvērtēšanai Valsts policijai.

LBS šodien norisinās slēgtā valdes sēde, pēc kuras LBS prezidents Valdis Voins sniegs komentāru par šo skandālu.

Raidījums "Hattrick" būs redzams trešdien, 14. martā, plkst. "Lattelecom" televīzijas kanālā "360TV" un lietotnē "Shortcut".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!