Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis turpina iekarot Nacionālo basketbola asociāciju (NBA), un slavenais ASV sporta televīzijas kanāls ESPN savā reklāmā par Ņujorkas "Knicks" un Bruklinas "Nets" gaidāmo spēli izmantoja latviešu valodu.

ESPN reklāmas klipā tika izmantota latviešu muzikālās apvienības "Transleiteris" dziesma "Porziņģis". Tāpat reklāmas izskaņā bija redzams uzraksts latviešu valodā: "Šī ir jūsu spēle". Tiesa, reklāmas veidotāji īsajā tekstā pieļāvuši gramatisku kļūdu.

"Transleitera" dziesma "Porziņģis" ir kļuvusi par ESPN reklāmas kampaņas sastāvdaļu, ASV televīzijas "milzim" slēdzot līgumu ar latviešu duetu. "Šobrīd vēl kampaņa ir tikko sākusies un tā ilgs vairāk kā nedēļu. Tās ietvaros dziesma "Porziņģis" tiks izmantota gan TV, gan radio, gan interneta reklāmās," portālam "Delfi" norādīja dueta dalībnieks Lauris Mihailovs.

"Tāpat līdz šim mums ir draudzīgas attiecības ar radio CBS. Lai nu kā, esam ļoti gandarīti par to, kādu virzienu šis sākotnējais joks ir uzņēmis un pats svarīgākais - arī pats Porziņģis vairākkārt ir paudis prieku par dziesmu," turpināja mūziķis.

Savas NBA debijas sezonas pirmajās 18 spēlēs Porziņģis vidēji gūst 13,7 punktus, kas ir otrs labākais komandā rādītājs aiz Karmelo Entonija (22,1 punkti spēlē). Tāpat viņš izcīna 9,3 atlēkušās bumbas un bloķē 1,89 metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!