Foto: F64

Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērija starp čempioniem "VEF Rīga" un "Valmiera/ORDO" rit pilnā sparā, pēc četrām nospēlētām spēlēm katra komanda ir guvusi divas uzvaras. Lai gan pēdējās divas spēles notika Rīgā, "vefiņš" nejutās kā mājās, tieši pretēji - Valmieras fani savai komandai sarūpēja lielisku atmosfēru un ļāva justies kā mājas spēlē.

Lai gan Valmieras komanda otrajā spēlē piedzīvoja neveiksmi, fani nezaudēja ticību un braši atbalstīja savu komandu. Valmieras faniem bija viss, kas nepieciešams īstam atbalstītājam – apģērbs komandas krāsās, bungas un skaļas balsis. Valmieras komandas līdzjutējs Ansis, lai atbalstītu komandu klātienē, darbā palūdzis atvaļinājumu. ''Tās emocijas, kuras tiek piedzīvotas kopā ar citiem basketbola faniem, ir neaprakstāmas. Spēli vēroju kompānijā ar draugiem un ģimeni, mēs priecājamies, ka basketbols Latvijā kļūst arvien populārāks,'' pastāstīja Ansis.

Fani visu spēles laiku bija emocionāli un nebaidījās spēles gaitā paust savu attieksmi par notiekošo uz laukuma. Vairāki līdzjutēji bija neizpratnē par tiesnešu pieņemtajiem lēmumiem, un savu neapmierinātību neslēpa. Valmieras faniem tas, ka komanda ir iekļuvusi LBL finālā, ir liels notikums, tāpēc attālums līdz Rīgai viņus nebaida.

'' Mēs būsim ar komandu līdz pat pēdējai spēlei, nav svarīgi kāds būs iznākums un kurš kļūs par čempionu. Ticam, ka Valmiera uzvarēs, viņi to ir pelnījuši,'' atzina Valmieras fane Linda. Jau pirms spēles sākuma fani iesildīja balsis, jo tieši balss ir galvenais palīglīdzeklis, lai atbalstītu komandu. "Spēles puslaikā aprunājamies ar citiem faniem, apspriežam, kā komandai veicas. Katra spēle ir kā svētki!'' atzīst Valmieras fani.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!