Foto: DELFI
Viens no pēdējo gadu labākajiem saspēles vadītājiem Eiropā, serbu basketbolists Milošs Teodosičs, visticamāk, atstās savu līdzšinējo klubu Maskavas CSKA un dosies uz Ziemeļameriku, lai izmēģinātu spēkus pasaules spēcīgākajā līgā NBA, vēsta Krievijas masu mediji.

30 gadu vecais Teodosičs kopš 2011. gada spēlē Krievijas titulētajā klubā, ar ko kopā 2016. gadā triumfēja ULEB Eirolīgā. Pagājušajā sezonā Teodosičs Eirolīgā vidēji vienā spēlē guva 16,1 punktu, izdarīja 7,2 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,3 atlēkušās bumbas.

"Visticamāk, CSKA es nepalikšu. Pagaidām nezinu, kas būs tālāk. Gribētos karjeru turpināt ASV. Iespējams, pirmo reizi karjerā tik nopietnu izskatu šo variantu. Patiešām, ļoti vēlos spēlēt NBA, bet skatīšos, kā atrisināsies situācija," saka Teodosičs.

Teodosičs nekad nav izvēlēts NBA draftā. Tā kā nevienam klubam nepieder tiesības uz viņu Ziemeļamerikā, tad galvenais kandidāts uz serbu basketbolista iegūšanu esot Jūtas "Jazz". Pašreizējais "Jazz" galvenais treneris Kvins Snaiders pirms dažiem gadiem bija CSKA galvenā trenera Etores Mesinas asistents, un tad arī labi iepazina serbu basketbolista spēles stilu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!