Foto: F64
Latvijas izlases basketboliste Kristīne Vītola oficiāli pārtraukusi līgumu ar Spānijas čempionvienību Salamankas "Perfumerias Avenida", bet pagaidām neapstiprina, ka pievienosies slavenajam Turcijas klubam Stambulas "Galatasaray".

Nedēļas nogalē par Vītolas gaidāmo pāreju informēja vairāki mediji, bet otrdien basketboliste sarunā apstiprināja, ka līgums ar Spānijas vienību ir pārtraukts un iniciatore šādai rīcībai bija viņa.

"Kamēr klubs oficiāli nav izplatījis informāciju, neesmu tiesīga neko komentēt," Vītola teica par savu nākamo komandu, nenoliedzot, ka otrdienas vakarā dodas uz Stambulu.

Arī "Perfumerias Avenida" vadība izteikusies, ka Vītola pati vēlējusies lauzt līgumu un arī viņas aģents jau laicīgi atradis jaunu klubu, jo spēlētāja nav bijusi ar mazu spēles laiku Salamankas rindās.

Pašlaik 25 gadus vecā Vītola iepriekšējā sezonā "Perfumerias Avenida" rindās piedzīvoja debiju arī FIBA Eirolīgā, kur 13 spēlēs viņai caurmērā bija 4,9 punkti un 6,2 atlēkušās bumbas. "Perfumerias Avenida" komanda ar Vītolu sastāvā triumfēja arī Spānijas čempionātā, finālsērijā ar 2-1 apspēlējot Žironas "Spar Citylift" spēlētājas. Sezonas laikā Salamankas vienība zaudēja vien divos nacionālā čempionāta mačos - regulārās sezonas pašā pirmajā spēlē un finālsērijas otrajā duelī. Visos Spānijas turnīros latviete aizvadīja 33 spēles, kurās vidēji guva 5,9 punktus un savāca 4,2 bumbas zem groziem.

Septembra izskaņā Vītola palīdzēja "Perfumerias Avenida" komandai izcīnīt Spānijas Superkausu, bet sezonas pirmajiem diviem mačiem vietējā čempionātā latviete nebija pieteikta.

Vēl 2014. gadā "Galatasaray" komanda kļuva par FIBA Eirolīgas čempioni, bet gaidāmajā sezonā šī vienība spēlēs FIBA Eirokausa izcīņas pamatturnīrā, turklāt darīs to vienā apakšgrupā ar Latvijas klubu "TTT Rīga".

Stambulas klubs Turcijas čempionātā uzvarējis 13 reizes, bet jaunā nacionālā čempionāta sezona sāksies šī mēneša otrajā pusē.

Vītola pērn Latvijas izlasē piedzīvoja debiju Eiropas čempionātā, bet 2017. gada kontinenta meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīrā, kas sākās jau pērn, viņa ir viena no valstsvienības līderēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!