Foto: F64

Latvijas izlases basketboliste Kristīne Vītola trešdien iemeta 20 punktus, palīdzot viņas pārstāvētajai Polijas komanda "Gdynia" pārvarēt Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa izslēgšanas turnīra pirmo kārtu.

Atbildes mačā latviešu speciālista Gundara Vētras trenētā Gdiņas komanda savā laukumā ar 77:59 (11:16, 17:19, 32:17, 17:7) apspēlēja Zviedrijas vicečempioni Ūmeo "Udominante". Tā kā pirmajā mačā "Gdynia" piekāpās ar 67:71, divu spēļu summā tā triumfēja ar 144:130.

Vītola nospēlēja 38 minūtes un divas sekundes, trāpot astoņus no 14 izpildītajiem divpunktu metieniem un četrus no pieciem soda metieniem, bet divi viņas tālmetieni lidoja garām.

Tāpat latviešu basketboliste šajā mačā izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica piecas rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja trīs piezīmes. Vītola šajā mačā tika pie 19 efektivitātes koeficenta punktiem.

Rezultatīvākā spēlētāja šajā mačā bija Vītolas komandas biedrene Keilīja Kopere, kura guva 22 punktus.

Nākamajā kārtā "Gdynia" tiksies ar Itālijas vienību Raguzas "Virtus Eirene".

Kā ziņots, Zentas Meļņikas pārstāvētā Ungārijas komanda Miškolcas "Diosgyori VTK" (DVTK) un Lauras Auderes pārstāvētā Vācijas čempionvienība Vaserburgas TSV 1880 pirmās kārtas pirmajos mačos piedzīvoja smagas neveiksmes. Atbildes spēles tās aizvadīs ceturtdien.

Kā ziņots, Latvijas čempiones "TTT Rīga" pārliecinoši uzvarēja savā apakšgrupā, līdz ar to "play-off" pirmā kārta viņām ir brīva.

"Play-off" turnīrā kopā būs sešas kārtas, vēlāk sacensību dalībnieču vidu papildinot arī četrām vienībām no FIBA Eirolīgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!