Foto: AFP/Scanpix

Viens no Goldensteitas "Warriors" līderiem Dreimonds Grīns arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu parādē provocēja Klīvlendas "Cavaliers" zvaigzni Lebronu Džeimsu.

"Warriors" šonedēļ otro reizi pēdējo trīs gadu laikā kļuva par NBA čempioni, sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pārliecinoši pieveicot "Cavaliers".

Jau iepriekš vairākkārt Grīns un Džeimss izteikuši savstarpējas piezīmes viens par otru. Savukārt ceturtdien notikušajā NBA čempionu parādē pa Oklendas ielām "Warriors" basketbolists Grīns bija uzvilcis t-kreklu ar čempiontitula attēlu un uzrakstu "Quickie", kas apzīmē ātru seksuālu aktu. Tā arī ir norāde uz "Cavaliers" arēnas "Quicken Loans" nosaukumu.

Zīmīgi, ka pirms gada, kad "Cavaliers" kļuva par NBA čempioniem, Džeimss svinībās bija uzvilcis t-kreklu ar uzrakstu "Ultimate warrior" (Pēdējais karotājs), simbolizējot panākumu pār "Warriors".

Pēcāk ceturtdien abi sportisti apmainījās ziņojumiem arī sociālajos tīklos.

Savukārt savā uzrunā Grīns sarkastiski vērsa uzmanību uz NBA superkomandām, kur apvienojušās vairākas līgas zvaigznes. Savulaik ko tādu uzsāka tieši Džeimss, kurš pievienojās Maiami "Heat", tādējādi apvienojoties ar Dveinu Veidu un Krisu Bošu.

"Nekad neesmu spēlējis superkomandā. Tieši tu iesāki ko tādu, brāl," neklātienē Džeimsu uzrunāja Grīns.

Tiesa, pirms gada daudziem neizprotama šķita Kevina Duranta pievienošanās "Warriors" klubam, kas tādējādi jau spēcīgo vienību padarīja vēl varenāku.

"Man šis čempiona tituls nozīmē visu. Cerams, mēs turpināsim iesākto. Man šis ir bijis traks gads, bija ļoti jautri," sacīja Durants, kurš "Warriors" komandai pievienojās no Oklahomasitijas "Thunder".

Kopumā Oklendā čempionu parādi apmeklējuši vairāki simti tūkstoši cilvēku.

"Warriors" šī gada NBA izslēgšanas turnīrā guva 15 uzvaras un piedzīvoja tikai vienu zaudējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!