Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pusfinālā, kas vienlaikus ir Rietumu konferences fināls, ceturtdien Goldensteitas "Warriors" sērijas piektajā spēlē ar rezultātu 120:111 pārspēja Oklahomasitijas "Thunder", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-3.

Pēc zaudējuma iepriekšējā spēlē "Warriors" nonāca smagā situācijā, jo "Thunder" nepieciešama tikai viena uzvara, lai sasniegtu finālu. Neraugoties uz šo spiedienu, savā laukumā pašreizējie čempioni nospēlēja veiksmīgi.

"Warriors" rindās 31 punktu guva Stefans Karijs, bet 27 punktus pievienoja Klejs Tompsons. Tikmēr Endrū Boguts un Dreimons Grīns izcēlās ar "double-double". Bogutam 15 punkti un 14 atlēkušās bumbas, bet Grīnam – 11 punkti un 13 atlēkušās bumbas.

"Thunder" labā 40 punktus guva Kevins Durants, bet 31 punktu sameta Rasels Vestbruks.

Pirmajā puslaikā "Warriors" bija vadībā ar 58:50, bet tad "Thunder" veica izrāvienu un izvirzījās vadībā ar 68:67. Tomēr, sākoties ceturtajai ceturtdaļai, "Warriors" jau bija atguvusi vadībā (81:77), pēc tam veicot arī izšķirošo izrāvienu.

Sērijas nākamā spēle risināsies "Thunder" mājas laukumā. Arī otrā NBA pusfināla sērijā rezultāts ir 3-2, un Klīvlendas "Cavaliers" duelī pret Toronto "Raptors" būs iespēja pirmajai sasniegt finālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!