Foto: AFP/Scanpix

Goldensteitas "Warriors" komanda ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas pirmajā mačā savā laukumā ar rezultātu 124:114 (29:30, 27:26, 28:22, 23:29, 17:7) pagarinājumā pārspēja Klīvlendas "Cavaliers".

Sērijā līdz četrām uzvarām "Warriors" izvirzījusies vadībā ar 1-0.

Uzvarētājiem ražīgākais ar 29 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm bija Stefans Karijs, 26 punkti un deviņas bumbas zem groziem bija Kevinam Durantam, 24 punktus iemeta Klejs Tompsons, bet ar 13 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Dreimonds Grīns.

Klīvlendas vienībā ar 51 punktu, astoņām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Lebrons Džeimss, kurš aizvadīja savu rezultatīvāko "play-off" maču karjerā, bet neglāba komandu no zaudējuma. Tikmēr 21 punkts un 13 atlēkušās bumbas bija Kevinam Lavam, kurš atgriezās laukumā pēc viena mača izlaišanas.

Spēles pirmajā puslaikā lielākoties vadībā bija "Cavaliers" komanda, bet mača otrajā pusē "Warriors" pārņēma vadības grožus. Nepilnas piecas sekundes pirms pamatlaika beigām Džordžam Hilam bija iespēja izraut uzvaru viesiem, taču viņš realizēja tikai vienu no diviem soda metieniem, spēles pirmajām 48 minūtēm noslēdzoties neizšķirti 107:107.

Pagarinājuma ievadā "Warriors" iemeta septiņus bezatbildes punktus un izcīnīja drošu uzvaru. Nepilnas trīs sekundes pirms pamatlaika beigām Tristans Tompsons tika izraidīts no zāles, par ko demonstratīvi sajūsmu izrādīja Grīns. Abu komandu basketbolisti laukuma vidū sāka ķīvēties, T.Tompsonam iepļaukājot Grīnu, kā rezultātā viņam var nākties izlaist sērijas otro spēli.

Spēles atmosfēra bija nokaitēta jau pamatlaikā, kad tiesneši izcēlās ar dažiem strīdīgiem lēmumiem par labu mājiniekiem.

Sērijas nākamā spēle notiks svētdien turpat Oklendā, bet pēc tam komandas pārcelsies uz Klīvlendu.

Pērn par čempioni tika kronēta "Warriors", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja "Cavaliers".

Zīmīgi, ka pirmo reizi Ziemeļamerikas profesionālā sporta vēsturē vienas un tās pašas komandas ceturto sezonu pēc kārtas cīnās par titulu. 2015. un 2017. gadā finālsērijā uzvarēja "Warriors", bet 2016. gadā - "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!