Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioniem 2016./2017. gada sezonā pirmdien kļuva Goldensteitas "Warriors" komanda, kurai tas bija otrais tituls trīs gadu laikā.

"Warriors" NBA fināla piektajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 129:120 pārspēja pērnās sezonas čempionus Klīvlendas "Cavaliers" un sērijā līdz četrām uzvarām triumfēja ar 4-1.

Šajā mačā rezultatīvākais spēlētājs "Warriors" komandā bija Kevins Durants, kurš guva 39 punktus, Stefans Karijs pievienoja 34 punktus un 10 rezultatīvas piespēles, bet 20 punktus sameta Andrē Igudala.

Savukārt "Cavaliers" rindās 41 punktu, 13 atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles iekrāja Lebrons Džeimss, 26 punktus guva Kairijs Īrvings, savukārt Dž.R. Smits savāca 25 punktus.

Spēles pirmajā daļā "Cavaliers" basketbolistiem izdevās iegūt astoņu punktu pārsvaru (20:12), bet turpinājumā izrāviens izdevās "Warriors" vienībai, kas līdz ceturtdaļas beigām pārņēma vadību – 37:33. Arī otrajā ceturtdaļā cīņa bija pietiekami saspringta un komandas apmainījās ar vadībām, bet tad notika saķeršanās starp abu komandu spēlētājiem. Tas emocionālo pacēlumu deva "Warriors", kas pēcāk ieguva 11 punktu pārsvaru.

"Cavaliers" izdevās trešajā ceturtdaļā pietuvoties līdz četru punktu deficītam, tomēr mājinieki neļāva pretiniekiem pārņemt vadību. Pēdējā ceturtdaļā "Warriors" atjaunoja desmit punktu pārsvaru, kas ļāva spēles gaitu kontrolēt un novest maču līdz uzvarai.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Durants, kurš piecās spēlēs vidēji guva 35,2 punktus, izcīnīja 8,4 atlēkušās bumbas un izdarīja 5,4 rezultatīvas piespēles. Durants šajā starpsezonā pievienojās "Warriors" un izcīnīja savu pirmo titulu.

"Warriors" NBA izslēgšanas spēlēs uzvarēja 16 no 17 spēlēm. "Cavaliers" neļāva "Warriors" spēlētājiem līdz čempionu titulam tikt ar perfektu bilanci.

Šis "Warriors" komandai bija piektais čempionu tituls. Iepriekš komanda NBA labākā līgā bija 1947., 1956., 1975., 2015. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!