Foto: Reuters/Scanpix

Dreimonds Grīns ceturtdien iemeta piecus tālmetienus un Goldensteitas "Warriors" komanda turpināja uzvaru sēriju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā, kamēr Vašingtonas "Wizards" panāca izlīdzinājumu sērijā ar Bostonas "Celtics".

Pērnā gada vicečempione "Warriors" ar 115:104 (33:15, 27:32, 32:35, 23:22) apspēlēja Jūtas "Jazz", Rietumu konferences pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar rezultātu 2-0.

Uzvarētājiem ar 25 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kevins Durants, 23 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles bija Stefanam Karijam, bet Grīns sameta 21 punktu.

Līdz ar to "Warriors" komanda uzvarējusi visās sešās līdz šim aizvadītajās šīs sezonas "play-off" cīņās.

"Jazz" komandā, spēlējot bez savainotā Džordža Hila, rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Gordons Heivords, kamēr Rūdijs Gobērs savāca 16 punktus un 16 atlēkušās bumbas.

"Nebija viegli," pauda "Warriors" komandas treneris Maiks Brauns, kurš joprojām aizvieto muguras problēmas nomocījušo galveno treneri Stīvu Keru. "Zinām, ka varam spēlēt labāk."

Austrumu konferences pusfināla sērijas spēlē "Wizards" uzveica "Celtics" savā laukumā ar rezultātu 116:89 (39:17, 24:23, 32:29, 21:20), tomēr sērijā joprojām ir iedzinējos ar 1-2.

Izšķirošo pārsvaru mājinieki ieguva jau pirmajā ceturtdaļā, kad veica izrāvienu 22:0. Tiesa, neskatoties uz pārsvaru, spēle bija spriedzes pilna, spēlētājiem kopā saņemot astoņas tehniskās piezīmes, bet trīs spēlētājiem dueli nācās atstāt priekšlaicīgi.

Uzvarētājiem ar 24 punktiem izcēlās Džons Vols, bet pa 19 punktiem iemeta Oto Porters un bosnietis Bojans Bogdanovičs.

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Els Horfords, bet Aizija Tomass, kurš iepriekšējā cīņā sameta 53 punktus, šoreiz tika noturēts uz 13 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!