Foto: DELFI.lt

Kauņas "Žalgiris" basketbolisti pirmdien savā laukumā ar rezultātu 80:70 (18:20 18:19, 22:17, 22:14) uzvarēja Viļņas "Lietuvos rytas" komandu, astoto gadu pēc kārtas kļūstot par Lietuvas Basketbola līgas (LKL) čempioniem.

Sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām "Žalgiris" triumfēja ar 4-1.

Lietuvs basketbola grands "Žalgiris" līdz ar to izcīnīja savu 21.valsts čempionu titulu.

Kauņas komandā pirmdienas mačā lielisks bija Brendons Deiviss, kurš guva 29 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas. Vēl pa desmit punktiem pievienoja Kevins Pangoss un Beno Udrihs. Tikmēr "Lietuvos rytas" rindās 20 punktus sameta Luks Mavrokefalidis.

"Žalgiris" pēc puslaika zaudēja ar 36:39, bet trešās ceturtdaļas beigās pārņēma vadību, savukārt pēdējā spēles cēlienā nodrošināja drošu panākumu, mača izskaņā sasniedzot arī desmit punktu pārsvaru.

Jau ziņots, ka pirmajā spēlē "Žalgiris" uzvarēja ar 96:83, bet vēlāk Viļņas klubs panāca izlīdzinājumu, gūstot panākumu ar 82:73. Savukārt trešajā un ceturtajā mačā Kauņas klubs bija labāks ar 90:80 un 82:78.

Tikmēr Lietuvas čempionāta duelī par bronzas medaļām Žaņa Peinera pārstāvētā Panevēžas "Lietkabelis" sērijā līdz trim uzvarām ar 1-3 zaudēja Klaipēdas "Neptūnas" komandai.

Pirms tam pusfinālā "Lietkabelis" pārliecinoši ar 0-3 piekāpās "Žalgiris" vienībai, kamēr "Neptūnas" spraigā duelī ar 2-3 atzina "Lietuvos rytas" pārākumu.

Arī pērn par Lietuvas čempioni tika kronēta "Žalgiris", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja "Lietkabelis" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!