Foto: DELFI

Vienas uzvaras attālumā no triumfa Lietuvas Basketbola līgas (LKL) finālsērijā trešdien nonāca titulētais Kauņas "Žalgiris" klubs.

Fināla trešajā spēlē "Žalgiris" savu skatītāju priekšā ar 71:68 (16:14, 18:15, 14:19, 14:14, 9:6) pagarinājumā pieveica Viļņas "Lietuvos rytas", kur par galvenā trenera palīgu strādā latviešu speciālists Sandis Buškevics.

Tādejādi Kauņas klubs sērijā līdz trim panākumiem izvirzījies vadībā jau ar 3-0. Sērijas ceturtais mačs, kas var būt arī noslēdzošais šajā Lietuvas basketbola sezonā, notiks sestdien Viļņā.

Abas komandas gandrīz visu šo maču aizvadīja, spēkojoties punkts punktā, turklāt arī pagarinājumā uzvarētāju noteica vien precīzi izpildīti soda metieni.

"Žalgiris" sastāvā ar 20 punktiem un 11 bumbām zem groziem izcēlās Pauļus Jankūns, bet "Lietuvos rytas" komandā 22 punktus iemeta bijušais Latvijas komandas "VEF Rīga" leģionārs Antans Kavaļausks.

Regulāro čempionātu "Žalgiris" ar 36 uzvarām 40 cīņās noslēdza kopvērtējuma pirmajā pozīcijā, bet "Lietuvos rytas" bija par vienu panākumu mazāk un otrā vieta turnīrā.

Kā zināms, "Žalgiris" komandu pārstāv arī latviešu saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars, kurš jau ilgstoši atkopjas no smagas ceļgala traumas, turklāt pārcietis arī atkārtotu operāciju. Tās dēļ latvietis šosezon laukumā nedosies.

Pērn par Lietuvas čempioni kļuva "Žalgiris", kas ar 4-2 pārspēja pārsteiguma autori Klaipēdas "Neptunas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!