Foto: DELFI

Lietuvas čempione basketbolā Kauņas "Žalgiris", tā arī neuzlaižot laukumā latvieti Kasparu Vecvagaru, piektdien ar uzvaru sāka jauno ULEB Eirolīgas sezonu.

Sezonas pirmajā mačā "Žalgiris" izbraukumā ar 66:62 (15:17, 19:18, 12:18, 20:9) pieveica Polijas komandu Zelona Guras "Stelmet".

Vēl trešās ceturtdaļas laikā "Stelmet" atradās vadībā ar 52:41, taču, pateicoties ļoti labi aizvadītam ceturtajam ceturksnim, pie panākuma izdevās tikt tieši "Žalgiris" basketbolistiem.

Kauņas kluba sastāvā pie 17 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izdevās tikt Pauļum Jankūnam.

Tikmēr Vecvagars šim mačam bija pieteikts, taču laukumā netika.

Citā C apakšgrupas mačā pie uzvaras tika Krievijas klubs Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", kas savā laukumā ar 81:70 (17:21, 28:20, 18:20, 18:9) pieveica Grieķijas komandu Atēnu "Panathinaikos", kur lielāko daļu iepriekšējās sezonas pavadīja Jānis Blūms. Tāpat panākumu šajā apakšgrupā ceturtdien guva arī Izmiras "Pinar Karsiyaka" no Turcijas, kas negaidīti ar 71:62 savā laukumā pārspēja Spānijas grandu "Barcelona".

Jau vēstīts, ka zaudējumu D apakšgrupas mačā ceturtdien piedzīvoja Latvijas izlases basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose Baskets", kas ar 71:76 izbraukumā piekāpās Malagas "Unicaja" no Spānijas.

Strēlnieks savā ULEB Eirolīgas debijas mačā atzīmējās ar 13 punktiem.

Vācijas čempione "Brose Baskets" D grupā spēkojas ar Maskavas superklubu CSKA no Krievijas, Telavivas "Maccabi" no Izraēlas, Malagas "Unicaja" no Spānijas, Stambulas "Darussafaka" no Turcijas un Sasāri "Dinamo" no Itālijas.

Tikmēr spāņu klubs Vitorijas "Laboral Kutxa", kuru pārstāv pašlaik savainotais Dāvis Bertāns, B grupā tiekas ar Grieķijas čempioni "Olympiacos", Stambulas "Anadolu Efes" no Turcijas, Milānas "EA7 Emporio Armani" no Itālijas, Zagrebas "Cedevita" no Horvātijas un "Limoges CSP" no Francijas.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!