Foto: DELFI

ULEB Eirolīgas otro posmu jeb TOP16 komandu cīņas neveiksmīgi turpina aizvadīt Lietuvas basketbola flagmanis Kauņas "Žalgiris", kas pirmajā posmā piedzīvoja tikai divus zaudējumus.

Otrā posma mačā ceturtdien "Žalgiris" pārpildītajā Kauņas arēnā ar 73:78 piekāpās Atēnu "Panathinaikos". Kauņas klubam Eirolīgā tas bija tikai trešais zaudējums savā laukumā šajā sezonā, bet Eirolīgas otrajā posmā "Žalgiris" astoņās spēlēs izcīnījis tikai trīs uzvaras.

Mačā, kurā viens no tiesnešiem bija Latvijas labākais basketbola soģis Oļegs Latiševs, nevienai komandai neizdevās iegūt vairāk nekā sešu punktu pārsvaru, tāpēc visu maču laukumā risinājās sīva cīņa. Pēdējā ceturtdaļā "Žalgiris" ieguva piecu punktus pārsvaru 61:56, taču "Panathinaikos" ātri izlīdzināja rezultātu, bet pēdējās minūtes sākumā panāca sešu punktu pārsvaru, kas bija izšķirošs.


Par spēles galveno varoni kļuva Roko Ukičs, kurš pēdējās minūtēs guva 10 punktus, iedvesmojot arī citus "Panathinaikos" basketbolistus. Visā mačā Ukičam 21 punkts, 13 punktus uzvarētājiem guva Dimitris Diamantidis, bet 12 punktus – Džeimss Gists. "Žalgiris" rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Olivers Lafajets, 11 punktus guva Kšištofs Lavrinovičs, bet 10 punktus – Marko Popovičs.

Eirolīgas TOP16 posma E grupā pēc pirmā apļa "Žalgiris" ar trīs uzvarām un pieciem zaudējumiem ieņem sesto vietu astoņu komandu konkurencē, bet ceturtajā vietā esošajai "Panathinaikos" komandai ir piecas uzvaras un trīs zaudējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!