Foto: DELFI.lt

Lietuvas basketbola čempioni Kauņas "Žalgiris" otrdien ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijas trešajā spēlē savās mājās ar 80:60 pārliecinoši uzvarēja Jāņa Strēlnieka pārstāvēto Grieķijas komandu "Olympiacos", nonākot soļa attālumā no "Final four".

Sērijā līdz trīs uzvarām "Žalgiris" tagad ir vadībā ar 2-1, bet trešā spēle 26. aprīlī notiks atkal Kauņā. Ja sērijā būs nepieciešama izšķirošā, piektā spēle, tā 1. maijā notiks Grieķijā.

LIFT OFF for @bczalgiris 🚀@Aaron_White30 finishes the alley-oop with authority!#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/5X1i4hlmWC
— EuroLeague (@EuroLeague) April 24, 2018

Tikai pirmajā ceturtdaļā "Olympiacos" bija vadībā, bet no pirmās ceturtdaļas beigām laukumā notikumus diktēja mājinieki. Otrajā ceturtdaļā Kauņas kluba pārsvars pārsniedza 10 punktu robežu un tikai vienu reizi trešajā ceturtdaļā uz brīdi "Olympiacos" izdevās tikt zem "-10" punktiem. Uzreiz pēc tam "Žalgiris" atjaunoja 10 un vairāk punktu pārsvaru, ko vairs neatdeva.

Strēlnieks šajā mačā laukumā bija 13:23 minūtes, guva trīs punktus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles.

Uzvarētājiem Brendons Deiviss guva 18 punktus, 13 punktus guva Pauļs Jankūns, bet 12 punktus – Kevins Pangoss. "Olympiacos" sastāvā atkal rezultatīvākais ar 14 punktiem bija kluba lielākā zvaigzne Vasilis Spanulis.

Another three from @toups_33!

And the crowd goes OFF 🔊#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/wMF80iRONE
— EuroLeague (@EuroLeague) April 24, 2018

Cīņu par iekļūšanu ULEB Eirolīgas "Final four" otrdien turpināja Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētais klubs "Baskonia Vitoria", kas savā laukumā Oļega Latiševa tiesātā mačā ar 88:83 pieveica Stambulas "Fenerbahce Dogus". Sērijā līdz trīs uzvarām vadību ar 2-1 saglabā Turcijas klubs, bet nākamā spēle notiks atkal Spānijā.

Mālmanis šajā mačā laukumā nedevās, bet Timma izcēlās ar astoņiem punktiem un izcīnītām četrām atlēkušām bumbām. Timma nospēlēja 29:01 minūti, kuru laikā realizēja divus no četriem tālmetieniem un vienīgo divpunktu metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!