Foto: F64

Latvijas U-19 sieviešu basketbola izlase otrdien Itālijā notiekošā Pasaules kausa C apakšgrupas noslēdzošajā mačā pret Kanādu demonstrējusi savu labāko sniegumu, lai gan tika piedzīvots zaudējums, sacīja komandas galvenais treneris Ainārs Čukste.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase otrdien ar 70:74 (21:19, 12:10, 15:26, 22:19) piekāpās Kanādai, C apakšgrupas kopvērtējumā paliekot trešajā vietā. Līdz ar to tā trešdien astotdaļfinālā spēkosies pret Austrāliju.

"Mūsu labākā spēle turnīrā. Uzvara ar 11 punktu starpību dotu pirmo vietu grupā un uz to arī gājām. Pirmajā puslaikā divreiz panācām +8, otrajā kādu brīdi saglabājām vadību. Tad kanādietes izmantoja mūsu kļūdas un izrāvās priekšā, tomēr parādījām raksturu un izlīdzinājām spēles gaitu," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Čukstes teikto.

"Beigās reālu izredžu panākt vajadzīgo rezultāta starpību vairs nebija, taču par uzvaru cīnījāmies līdz pēdējam. Galotnē bija 67:66 un 70:69, bet pēdējais vārds palika pretiniecēm. Māras Motes metiena brīdī netika fiksēts pārkāpums, bet pēc tam Eislina Koniga trāpīja savu desmito trīspunktnieku. Savukārt atbildes uzbrukumā mums fiksēja sodu," atzina treneris.

Čukste norādīja, ka Konigas augstā precizitātē vainojama Latvijas aizsardzība, jo komanda neizpildījusi norādes - zonas aizsardzībā īpaši pieskatīt pretinieču līderi.

"Tomēr tieši zonas aizsardzība palīdzēja mums spēli turēt līdzsvarā, nobremzējot kanādiešu tradicionālo tempu, neļaujot pretiniecēm izvērsties zem groza un pilnībā likt lietā pārsvaru atlētismā. Sedzot cilvēks-cilvēku būtu vēl lielākas problēmas ar sodiem un diezin vai pietiktu resursu visām 40 minūtēm," uzskata Čukste. "Neveiksme galotnē neietekmēja grupas noslēguma tabulu - tik un tā trešdien astotdaļfinālā jācīnās ar Austrāliju. Zinu, ka būs spēles plāns un būs kārtīga cīņa, tiesa, nezinu, kāda būs tiesāšana, jo pagaidām īstas konsekvences nav bijis."

"Otrdienas spēle man patika, bet varam vēl labāk. Komandas snieguma uzlabošanai ir rezerves, piemēram, savu labāko sniegumu pagaidām nav parādījusi mūsu līdere Digna Strautmane," sacīja Latvijas izlases galvenais treneris.

Astotdaļfināla uzvarētājas turpinās cīņu par 1.-8., bet zaudētājas - par 9.-16. vietu.

Čukste ar 1998./99. gadā dzimušo meiteņu izlasi strādājis jau kopš kadetu vecuma, sasniedzot piekto vietu Eiropas U-16 čempionātā 2014. gadā un ceturto vietu U-18 meistarsacīkstēs pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!