Foto: LETA

Latviešu spēlētājs Kristers Zeidaks otrdien biju ļoti tuvu tam, lai arī trešajā jaunās sezonas Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē iekrātu "double-double", kamēr viņa pārstāvētā Raplas TYCO vienība no Igaunijas izbraukumā ar 71:70 (10:26, 20:10, 15:15, 26:19) uzvarēja Lietuvas komandu Ķēdaiņu "Ņevežis".

Zeidaks laukumā pavadītajās 38 minūtēs un deviņās sekundēs, kas bija lielākais spēles laiks komandā, guva 19 punktus, realizējot septiņus no astoņiem divpunktu metieniem un piecus no septiņiem soda metieniem. Viņa vienīgais tālmetiena mēģinājums mērķi nesasniedza, tomēr tas latvietim neliedza kļūt par mača rezultatīvāko spēlētāju.

Basketbolists iekrāja arī deviņas atlēkušās bumbas, kas bija labākais rādītājs spēlē, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra trīs bumbas, saņēma trīs piezīmes un izprovocēja sešus noteikumu pārkāpumus.

Raplas komanda sešas minūtes pirms mača beigām atradās iedzinējos ar desmit punktiem, tomēr pēcāk veica izrāvienu ar 15:2. Uzvaru viesi nodrošināja ar precīzu trīspunktu metienu cīņas pēdējā sekundē, gūstot trešo panākumu tikpat turnīra spēlēs.

Zeidaks pēc "double-double" iekrāšanas sava kluba pirmajā BBL sezonas spēlē kļuva par sacensību pirmās nedēļas vērtīgāko spēlētāju, bet vēlāk pie "double-double" viņš tika arī sacensību otrajā mačā.

Kā zināms, Zeidaks TYCO vienībai pašlaik izīrēts no Latvijas čempioniem "Ventspils".

Ar trim uzvarām trīs spēlēs TYCO ieņem C apakšgrupas pirmo vietu. Šajā grupā spēlē arī Latvijas klubs "Liepāja"/"Triobet", kas uzvarējis savā vienīgajā mačā.

Kā zināms, sacensībās šosezon piedalās 22 klubi no piecām valstīm, turnīrā debitējot arī Krievijas vienībai Maskavas "Dinamo".

Līgas vienpadsmitajā sezonā trīs komandas, kas sacenšas Eiropas kausa izcīņā vai Eiropas Izaicinājuma kausā - "Šiauliai", TU/"Rock" un "Ventspils" - BBL sacensībās iesaistīsies vien ar izslēgšanas spēlēm, kur būs izliktas ar pirmajiem trim numuriem, bet pārējās 19 komandas sākotnēji sadalītas trijās apakšgrupās.

Pēc divu apļu turnīra katras grupas četras labākās vienības un piektā visu grupu labākā komanda kvalificēsies astotdaļfinālam. Visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālā, uzvarētājs tiks noskaidrots sērijās līdz divām uzvarām.

Turnīrā šosezon nepiedalās ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris", bet arī "Ņevežis" komanda, kas debitē ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempioni "VEF Rīga".

Pirms sezonas Liepājā risinājās "Olybet" BBL kausa izcīņas turnīrs, kurā "Liepāja"/"Triobet" kļuva par otro šajās sacensībās uzvarējušo Latvijas klubu.

Iepriekšējā BBL sezonā "Šiauliai" finālā pieveica citu Lietuvas komandu Prienu "TonyBet", bet no Latvijas komandām vistālāk tika 2013.gada čempioni "Ventspils", kas apstājās ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!