Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlase pārbaudes spēlē ar Čehiju centās spēlēt ātri, kas arī deva rezultātu, uzskata valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Jau vēstīts, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase, gatavojoties izšķirošajai 2017.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlei, sestdien pārbaudes mačā ar 75:65 (19:18, 12:15, 25:16, 19:16) pieveica Čehiju.

"Ļoti labi, ka izdevās noorganizēt šo pārbaudes spēli. Esam ieguvuši vērtīgu materiālu analīzēm un secinājumiem - uz ko varam paļauties trešdienas spēlē, ko varam vēl uzlabot," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Zībarta izteikumus pēc cīņas. "Viens no galvenajiem uzdevumiem - jāsamazina kļūdu skaits. Centāmies spēlēt ātri, un tas deva cerētos rezultātu, taču bija arī sasteigtas darbības. Mača beigās, kad sākām spēlēt pacietīgāk, necenšoties pie pirmās pusizdevības par katru cenu saasināt situāciju, aina uzlabojās."

"Otrajā puslaikā spēlējām ar ierobežotu spēlētāju rotāciju. Gan tāpēc, ka gribējām uzvarēt, lai iegūtu pārliecību par saviem spēkiem. Gan tāpēc, lai pēc iespējas vairāk kopā varētu spēlēt mūsu pamatspēki. Turklāt, piemēram, Anetei Jēkabsonei-Žogotai tieši lielāka slodze spēlē patlaban var palīdzēt uzlabot sportisko formu," pauda Zībarts.

"Vēl būs trīs treniņi, kuros centīsimies labot šodien pamanītās kļūdas. Analizēsim Slovēnijas - Lietuvas spēli, lai saprastu, vai un kas mainījies pretinieču taktikā. Arī domāsim, kuras spēlētājas konkrētajā spēlē varēs labāk palīdzēt mūsu līderēm," pauda speciālists.

"Prieks par uzvaru. Tā nenāca viegli, neparādījām savu labāko sniegumu un tā ir laba ziņa - tātad trešdien vara spēlēt labāk. Piemēram, aizsardzībā, kur varam uzlabot gan darbību viens pret vienu, gan savstarpējo komunikāciju," uzskata sestdienas mačā 18 punktus iemetusī Aija Putniņa. "Šodien bija pārāk daudz epizožu, kurās nepamatoti gājām viena otrai palīgā. Labi, ka bija šis pārbaudes mačs, jo spēļu ritmā sagatavoties svarīgai cīņai tomēr ir vieglāk nekā tikai trenējoties."

Latvijas un Slovēnijas izlašu spēle, kas būs izšķirošā par vietu Eiropas čempionātā, trešdien notiks "Elektrum" Olimpiskajā centrā.

Sestdien Slovēnijas izlase mājās ar 75:54 (20:11, 21:15, 19:16, 15:12) apspēlēja Lietuvu, kas cerības uz kvalificēšanos jau zaudējusi.

EČ kvalifikācijas turnīrā latvietes ar divām uzvarām trīs spēlēs ieņem otro vietu savā apakšgrupā, kamēr līderes ar trim panākumiem trijos mačos ir Slovēnijas basketbolistes. Savukārt Lietuvas izlase turnīru noslēdza ar četrām neveiksmēm četrās cīņās.

Finālturnīram, kas 2017. gada jūnijā notiks Čehijā, kvalificēsies deviņu grupu uzvarētājas, kā arī sešas labākās otro vietu ieguvējas.

Uzvara Rīgā slovēnietēm garantēs ceļazīmi uz finālturnīru. Savukārt Latvijai pirmo vietu grupā garantēs panākums ar vismaz 19 punktu pārsvaru, bet panākums ar +1 līdz +18 punktiem dos otro vietu un ceļazīmi uz finālturnīru, jo vismaz trijās grupās otro vietu iegūs komanda, kas būs izcīnījusi ne vairāk kā divas uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!