Foto: F64
Komandas spēlētāji izpildīja visu, ko biju plānojis, kas radīja lielu pārsvaru, pēc izcīnītā panākuma Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas pirmajā spēlē pret komandu "Ventspils" trešdien izteicās "Barons"/LMT galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Spēles fotogalerija

Kā ziņots, šajā mačā "Barons"/LMT uzvarēja ar rezultātu 94:70 (21:15, 20:22, 29:20, 24:13).

"Pie šāda spēles plāna pieturēsimies arī nākamajā spēlē. Ļoti grūti izskaidrot, kāpēc trīspunktu metieni krita labāk nekā soda metieni ["Barons"/LMT realizēja pēdējos piecus soda metienus, bet pirms tam realizēti bija tikai seši no 21]. Centīsimies to uzlabot, jo katrs spēlētājs var spēlēt vēl labāk," izteicās Zībarts. "Šodien galvenais bija pareiza metienu izvēle - gan divpunktu, gan trīspunktu, un esmu apmierināts."

Zībarts noraidīja apgalvojumu, ka trešās ceturtdaļas beigās un ceturtās ceturtdaļas sākumā tālmetieni tika mesti pārāk daudz. "Esam uztvēruši ritmu. Arī pusfinālā ar "ASK Rīga" katru nākamo spēli aizvadījām labāk. Šobrīd nedomājam par uzvaru sērijā, bet par uzvaru katrā nākamajā mačā, ko pēc spēles teicu spēlētājiem," atzina Zībarts.

"Spēles beigās nelielu mikrotraumu dabūja Armands Šķēle, tāpēc mača pēdējās minūtēs nespēlēja. Skatīsimies, kas viņam kaiš, tomēr Armands būtu devies laukumā, ja rastos tāda nepieciešamība," piebilda Zībarts.

""Barons"/LMT ļoti labi nospēlēja otro puslaiku - ko mēs neizdarījām, to paveica viņi," pēc mača atzina kluba "Ventspils" galvenais treneris Agris Galvanovskis. "Viņiem par labu nāca sērija ar "ASK Rīga", bet mums sērija ar "VEF Rīga" - par sliktu. Plus mums bija nedēļu ilga pauze. "VEF Rīga" ir jauniešu komanda, bet "Barons"/LMT - vīriešu."

"Izslēgšanas spēļu turnīrs ir garš, tāpēc uz nākamo spēli būsim izdarījuši secinājumus un būsim gatavi. Ja labi tikām galā ar "Barons"/LMT līderiem Šķēli, Kasparu Bērziņu un Daiņus Adomaiti, tad rezervistu mikromaču mēs zaudējām ar 16:36, kas arī izšķīra mača likteni," izteicās Galvanovskis.

"Nebiju apmierināts ar leģionāru sniegumu. Vorens Kārters ļoti ātri dabūja trīs piezīmes, savukārt Bernadrs Kings sāka veiksmīgi, taču tad apstājās. To ietekmēja pēdējā mačā ar "VEF Rīga" gūtā potītes trauma. Taču mums ir kas spēlē arī bez leģionāriem. Izdarīsim secinājumus," stāstīja Galvanovskis.

"Ja uzbrukumā esmu apmierināts ar Ronalda Zaķa un Mareka Jurevičus sniegumu, tad aizsardzībā komanda nospēlēja slikti un neparādīja savu īsto potenciālu," piebilda Galvanovskis.

Otrā sērijas līdz četrām uzvarām spēle ir plānota 15.maijā Rīgā, trešais mačs notiks 18.maijā Ventspilī, bet ceturtais mačs 21.maijā atkal notiks Rīgā. Pēc tam mači nepieciešamības gadījumā tiks aizvadīti arī 23., 25. un 27.maijā.

Ja "Ventspils" uzvarēs čempionātā, tad panāks visu laiku titulētāko Latvijas komandu "Brocēni", kas, startējot ar dažādiem nosaukumiem," LBL triumfēja laika posmā no 1992. līdz 1999.gadam.

Jau ziņots, ka "Ventspils" basketbolisti kā regulārā čempionāta uzvarētāji automātiski iekļuva LBL pusfinālā, kur sērijā līdz trīs uzvarām ar 3-0 pieveica "VEF Rīga" komandu.

Savukārt "Barons"/LMT vispirms cīnījās ceturtdaļfinālā, kur sērijā ar 2-0 pieveica "Liepājas lauvas" komandu, bet pēc tam pusfinālsērijā "Barons"/LMT ar rezultātu 3-1 pārspēja pērnās sezonas vicečempionus "ASK Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!