Foto: F64

Pasaules kausa izcīņas spēle starp Latvijas un Senegālas sieviešu basketbola izlasēm tika izlemta ar vienu metienu, uzskata Latvijas valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Latvijas izlase svētdien Tenerifē Pasaules kausa D grupas otrajā mačā dramatiskā izskaņā ar 69:70 (19:15, 10:13, 23:22, 17:20) zaudēja Senegālai, līdz minimumam samazinot izredzes iekļūt turnīra izslēgšanas cīņās.

"Bija ļoti sīva spēle, kas tika izlemta ar vienu metienu, bet diemžēl par labu pretiniekiem. Apsveicu Senegālu un novēlu viņiem veiksmi arī nākotnē," pēc cīņas žurnālistiem teica Zībarts. "Par cīņassparu nevienai nav pārmetumu. Atdevām visu, kas mums bija. Lielākais trūkums bija garām aizmestie metieni no groza apakšas. Viens metiens izšķīra mūsu likteni. Senegāla ar neko nepārsteidza - labas spēlētājas, kas spēlē spēcīgos čempionātos. Kodols ilgi spēlē kopā un iekrājis lielu turnīru pieredzi. Nebija lielu rotāciju pretiniecēm."

"Pēdējās minūtēs, atspēlējot sešu punktu deficītu, pamainījām sadarbību. Tajā brīdī tas nostrādāja - katrā uzbrukumā iemetām punktus, bet pietrūka vienas aizsardzības," atzina Zībarts.

Pirmajos divos turnīra mačos maz spēlējusi pieredzējusī Gunta Baško. Zībarts norāda, ka tāds bijis treneru lēmums.

"Mačā pret Senegālu ļoti labi sākumā nospēlēja Aija Putniņa, pēc tam Kristīne Vītola, bet viņas pēc tam iedzīvojās piezīmēs. Vajadzēja kādu, kas noturētu zem groza Maimunu Diarru, kura savāca daudz bumbu. Vajadzēja spēlēt ar lielāku centru, un Aija Brumermane savu uzdevumu izpildīja," padoto uzteica Zībarts.

Latvijas izlase zaudējusi abos turnīra mačos pret Ķīnu un Senegālu, bet otrdien tā apakšgrupu turnīru noslēgs ar cīņu pret spēcīgo ASV. Ja amerikānietes svētdien uzvarēs Ķīnu, pat sensacionāla uzvara pār ASV izlasi Latvijai neļaus izkļūt no grupas.

"Mums ir atlikusi viena spēle pret pasaules stiprāko komandu, tā mēs arī noskaņosimies. Mačā ar ASV visām spēlētājām dosim iespēju nospēlēt kādas minūtes. Kādas būs rotācijas, to vēl lemsim. Būtu gandarīts, ja šajā mačā mācētu nospēlēt pacietīgi un gudri, parādot visu, ko varam," uzsvēra Zībarts.

Atgriežoties pie svētdienas spēles ar Senegālu treneris izteicās, ka spēlētājām jāapzinās katras konkrētās epizodes milzīgā cena.

"Ir jāspēlē tā, ka būtu pati pēdējā aizsardzība un uzbrukums. Nevar domāt, ka vēl būs iespēja atspēlēties. Jāapzinās, ka katra epizode ir kā pēdējā izšķirošā," sacīja Zībarts.

Pēdējo sekunžu metienu svētdien bija uzticēts mest Elīnai Dikeulakai, kuras trejacis gan lidoja mērķim garām.

"Pēdējais metiens šodien bija līdzīgs kā Eiropas čempionātā pret mums meta itālietes. Tur viens punkts bija mums par labu, un mēs ieguvām ceļazīmi uz Pasaules kausu. Tagad bija uz otru pusi," noteica treneris.

D apakšgrupā amerikānietēm un ķīnietēm ir pa vienai uzvarai vienā spēlē, bet Senegālai ir viens panākums divās cīņās, kamēr Latvija zaudējusi abus mačus. Grupas uzvarētāja uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, otrās un trešās vietas ieguvējas spēlēs astotdaļfinālā, bet ceturtās vietas ieguvējām turnīrs būs beidzies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!