Foto: F64
"Barons"/LMT vienības basketbolisti ļāva "Ventspils" kluba spēlētājiem Marekam Jurevičus un Jurim Umbraško raidīt grozā pārāk daudz trīspunktu metienu, pirmdien preses konferencē pēc Latvijas Basketbola līgas finālsērijas trešā mača, kurā "Ventspils" ar rezultātu 78:77 savā laukumā pieveica aizvadītā gada Latvijas čempionus "Barons"/LMT, secināja zaudētāju komandas galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Uzvaru mājinieki izcīnīja pēc Mareka Jurevičus pēdējā sekundē realizētā tālmetiena, kas sērijā līdz četrām uzvarām ļāva "Ventspils" komandai izvirzīties vadībā ar rezultātu 2-1.

"Žēl, ka zaudējām ar pēdējo metienu, kurā pretiniekiem uzsmaidīja veiksme," atzina Zībarts. "Tomēr lielākais iemesls zaudējumam bija tas, ka ļāvām Jurevičus un Umbraško samest tik daudz trīspunktu metienu."

"Mūsu garajiem spēlētājiem bija daudz piezīmju, tādēļ aizsardzībā viņiem palīdzēja mazie spēlētāji, un tādā veidā šie divi pretinieku spēlētāji atbrīvojās," piebilda Zībarts. "Pēdējā uzbrukumā Mareks [Jurevičus] ļoti labi nospēlēja, izmānot Skirmantu."

Par Patrika Okafora sniegumu, šajā mačā gūstot 14 punktus, izcīnot deviņas atlēkušās bumbas un izprovocējot astoņus pretinieku pārkāpumus, "Barons"/LMT vienības treneris izteicās, ka no viņa šāda agresīva spēle arī tiek gaidīta.

"Ja iepriekšējās spēlēs Okaforam nekrita metieni, tad šoreiz viss bija kārtībā," sacīja Zībarts. "Uz nākamo spēli domāsim, ko pamainīt. Skatīsimies videomateriālus no iepriekšējām spēlēm un meklēsim, kur pieļāvām kļūdas.

Savukārt izšķirošā tālmetiena autors Jurevičus uzsvēra, ka uzvarēt pirmdien varēja gan viena, gan otra komanda, tomēr veiksme šoreiz bija ventspilnieku pusē.

"Minūtes pārtraukumā pirms pēdējā uzbrukuma skatījos, ko treneris lika darīt, un redzēju, ka uzsvars tiek likts uz mani, tāpēc arī uzņēmos iniciatīvu un iemetu," sacīja Jurevičus.

Tāds pats metiens Jurevičus savulaik, pārstāvot "Liepājas lauvas", esot iekritis grozā tieši pret Ventspils komandu, kā arī pret klubu "Valmiera".

"Vienu reizi gadā sanāk šādi iemest," piebilda Jurevičus, kurš pirmdienas mačā bija rezultatīvākais "Ventspils" vienībā ar 18 gūtiem punktiem.

Savukārt uzvarētāju komandas treneris Agris Galvanovskis izteicās, ka ir jāpienāk tādai reizei, kad metieni no distances krīt grozā.

"Šī bija trillera cienīga "play off" turnīra spēle, un, kā jau Mareks teica, varēja uzvarēt gan vieni, gan otri," atzina Galvanovskis. "Šoreiz apturējām [Kasparu] Bērziņu, tomēr netikām galā ar [Mārtiņu] Skirmantu un Okaforu. Viņi parādīja, ka ar pieredzi var paveikt daudz."

"Mums ir daudz labu tālmetienu izpildītāju, un jau pirms spēles puišiem teicu, ka visu laiku nevar tā nekrist, un vienu reizi metieniem ir arī jāsakrīt," uzsvēra "Ventspils" komandas galvenais treneris. "Kad "Barons"/LMT basketbolisti spēles laikā veica izrāvienus, [Jura] Umbraško tālmetieni viņus vienmēr "atvēsināja", savukārt pēdējā ceturtdaļā jau tālmetienus sameta Mareks."

Runājot par Umbraško mazo spēles laiku mača otrajā puslaikā, Galvanovskis teica, ka šogad viņš ir maz spēlējis un bija redzams, ka beigās vienkārši "nevelk".

"Izdevās veiksmīgi notrāpīt ar Mareku," piebilda Galvanovskis. "Esam izmantojuši sava laukuma priekšrocības, tomēr katra nākamā spēle būs ļoti grūta, un katra no tām sāksies ar rezultātu 0:0."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!