Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Mārtiņš Zībarts pēc pēdējās pārbaudes spēles pirms Pasaules kausa izcīņas finālturnīra atzina, ka visas taktiskās iestrādes veiktas pareizajā virzienā.

Jau vēstīts, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase pēdējā pārbaudes spēlē pirms Pasaules kausa ar 63:55 (19:16, 18:8, 6:13, 20:18) pārspēja Kanādas spēlētājas, kas ir FIBA Amerikas zonas čempiones.

"Spēlējām aiz slēgtām durvīm, vienojāmies katru ceturtdaļu sākt no nulles. "Setos" rēķinot uzvarējām ar 3:1, aritmētiski rezultātu var saskaitīt kopā, bet tas nebija galvenais. Izmēģinājām dažādus taktisko variantus un sapratām, kas strādā konkrētās spēles situācijās," par pēdējo maču Latvijas Basketbola savienības (LBS) preses dienestam stāstīja Zībarts. "Piedalījās visas 12 un cīņa bija nopietna – otrajā puslaikā pat līdz asumiem. Pārāk sapriecāties nedrīkstam, bet pārliecinājāmies, ka mūsu iestrādes veiktas pareizajā virzienā. Turpināsim gatavoties pirmajai spēlei."

Pasaules kausa izcīņā pirmā spēle Latvijas izlasei būs sestdien, 22. septembrī, plkst.13 ar Ķīnas vienību. Svētdien plkst.16 spēle ar Senegālas komandu, otrdien plkst.20 ar ASV izlasi. Grupas uzvarētājas iekļūs ceturtdaļfinālā, 2. un 3. vietas ieguvējas astotdaļfinālā cīnīsies ar C grupas (Beļģija, Japāna, Puertoriko, Spānija) 2. un 3. vietas ieguvējām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!