Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētājām vairāk jātic sev un jāuzņemas atbildība, pēc sestdien Tenerifē aizvadītās pirmās spēles Pasaules kausa izcīņā žurnālistiem sacīja Latvijas valstvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Latvijas izlase savā debijas spēlē Pasaules kausā, D apakšgrupas spēlē dramatiskā cīņā ar 61:64 (10:17, 20:14, 14:13, 17:20) zaudēja Ķīnas valstsvienībai.

"Dažos brīžos nenofokusējāmies. Bija gan labas epizodes, gan kļūdas, par kurām tikām sodīti. Vairāk jātic sev un jāuzņemas atbildība dažās epizodēs," pēc mača norādīja Zībarts.

Latvijas basketbolistes pirmajā ceturtdaļā nokļuva iedzinējos ar 6:17, bet pēc puslaika zaudēja vairs ar vienu punktu - 30:31. Otrajā spēles daļā vairākas reizes izdevās pārņemt vadību, taču Ķīna allaž atspēlējās, beigās saspringtā galotnē izcīnot uzvaru.

"Pateicoties plašai rotācijai, bijām visu laiku spēlē. Mača sākumā varēja just satraukumu, lai gan iesildoties spēlētājas bija koncentrējušās. Pirmais stress ir pāri un būsim koncentrējušies spēlei ar Senegālu," sacīja treneris.

Ķīnas izlasei šajā mačā bija auguma pārsvars, taču cīņā par atlēkušajām bumbām Latvija uzvarēja ar 49:39.

"Viens no spēles plāniem bija spēlēt ar garāmgājieniem gar viņu garajām spēlētājām. Savukārt pēdējā uzbrukumā uzdevums bija mest tālmetienu, kas gan neizdevās," klāstīja Zībarts.

Latvijas izlase jau svētdien plkst.16 cīnīsies ar Senegālu, bet divas dienas vēlāk plkst.20 būs tikšanās ar zvaigžņoto ASV izlasi.

"Skatīsimies, cikos rīt (svētdien) piedāvās treniņu. Ja pārcels uz agrāku laiku, tad trenēsimies zālē, ja nē, tad aizvadīsim kādu āra treniņu turpat pie viesnīcas," par gatavošanos nākamajam mačam sacīja treneris.

"Par Ķīnu bija video arī no pēdējā turnīra, bet viņas spēlēja ar citiem numuriem. Bija ko pastrādāt. Savukāt Senegālai šovasar nebija daudz pārbaudes maču," piebilda Zībarts.

Grupas uzvarētāja uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, otrās un trešās vietas ieguvējas spēlēs astotdaļfinālā, bet ceturtās vietas ieguvējām turnīrs būs beidzies, līdz ar to Latvijai nākamā spēle būs ļoti svarīga.

Latvijas basketbolistes Pasaules kausa izcīņā spēlē pirmo reizi.

Latvija uz Pasaules kausa izcīņu devusies ar 12 spēlētājām sastāvā, jo komandu nozīmīgajā turnīrā pārstāv Elīna Dikeulaka (iepriekš - Babkina), Ieva Pulvere (iepriekš - Krastiņa), Baiba Eglīte, Kate Krēsliņa, Kitija Laksa, Gunta Baško, Dita Rozenberga, Digna Strautmane, Anete Šteinberga, Aija Putniņa, Aija Brumermane un Kristīne Vītola.

Kāda Latvijas basketboliste iepriekšējo reiz Pasaules kausā spēlēja 1983.gadā, kad ar PSRS izlasi zeltu guva Uļjana Semjonova. Gan Semjonova, gan Skaidrīte Smildziņa karjeras laikā kļuva par trīskārtējām pasaules čempionēm, kamēr pa vienam zeltam izcīnīja Silvija Krodere un Helēna Hehta, bet reizi pie sudraba tika Dzidra Karamiševa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!