Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Mārtiņš Zībārts pēc zaudējuma Beļģijai Eiropas čempionāta D grupas turnīra pēdējā spēlē atzina, ka mūsu komanda cīnījusies visa mača garumā un viegla šī uzvara pretiniecēm nebija.

Kā ziņojām, beļģietēm Latvijas izlase piekāpās ar četru punktu starpību - 58:62 (10:16, 33:35, 51:44).

"40 minūtes cīnījāmies, agresīvi darbojāmies aizsardzībā, labi tikām galā ar pretinieču centra spēlētājām. Tas, ka Anna Voutersa galotnē guva svarīgus punktus, liecina par viņas izcilo meistarību, nevis mūsu spēlētāju kļūdām," Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts Zībārts. "Vieglu punktu viņai nebija, viss nāca pēc smaga darba, apspēlējot viens pret vienu vai, par spīti pretestībai, precīzi metot no pustālās distances. Protams, otrajā puslaikā pietrūka Elīnas (Babkinas). Trešajā ceturtdaļā ar agresīviem garāmgājieniem izdevās saraustīt beļģu aizsardzību. Taču nogurums ne tikai mazinājās agresivitāti, bet arī ietekmēja lēmumu kvalitāti. Parādījās nedrošība, vairākkārt pārkāpām 24 sekunžu noteikumu. Šīs spēles emocijas tagad jānoliek malā, lai koncentrētos rītdienas spēlei."

Grupas turnīru Latvijas komanda pabeigs 2. vai 3. vietā - galīgā pozīcija grupas kopvērtējumā tiks noskaidrota pēc Krievijas un Melnkalnes spēles – un otrdien, 20. jūnijā, astotdaļfinālā mūsu meitenes spēlēs ar C grupas 2. vai 3. vietas ieguvējām. C grupā spēlē Francija, Grieķija, Slovēnija un Serbija.

"Minimālo uzdevumu esam izpildījuši, tagad domājam par nākamo soli," saka treneris. "Par pretiniecēm astotdaļfinālā īpašu vēlmju nav. Ar Serbiju nesen spēlējām pārbaudes turnīrā, ar Slovēniju – kvalifikācijā. Informācijas netrūkst. Ir arī iespējas uzlabot spēli. Īpaši uzbrukumā, kur, izņemot Aneti (Šteinbergu) citu pienesums varētu būt lielāks. Gan Aija (Putniņa), gan Kristīne (Vītola) ir ļoti labas basketbolistes, ko pierādījušas gan klubos, gan pārbaudes spēlēs. Tikai jānotic saviem spēkiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!