Foto: DELFI
Noslēdzoties visiem kontinentālajiem čempionātiem, noskaidrota lielākā daļa 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu basketbola turnīru dalībnieku, informē FIBA.

Rio Olimpiādē gan sieviešu, gan vīriešu turnīros piedalīsies par 12 valstīm, un abos turnīros priekšlaicīgi dalību bija nodrošinājušas arī Brazīlijas un ASV sieviešu un vīriešu basketbola izlases (mājinieki un pasaules čempioni).

Vīriešu sacensībās ceļazīmes jau ieguvušas Eiropas čempionāta finālistes Spānija un Lietuva, kā arī Venecuēla, Argentīna, Ķīna un Austrālija. Savukārt kvalifikācijā par trim pēdējām ceļazīmēm cīnīsies Angola, Tunisija, Senegāla, Kanāda, Meksika, Puertoriko, Filipīnas, Irāna, Japāna, Francija, Serbija, Grieķija, Itālija, Čehija un Jaunzēlande. Vēl šajā atlases turnīrā piedalīsies trīs komandas, kuras būs zināmas pēc kvalifikācijas sacensību rīkotāju paziņošanas 23. novembrī. Teorētiski kvalifikācijā var piedalīties arī Latvijas vīriešu basketbola izlase, ja FIBA kādu no atlases turnīriem uzticēs rīkot Eiropas valstij, kas "Eurobasket" noslēgumā ieņēma vietu aiz Latvijas.

Trīs kvalifikācijas turnīri risināsies 2016. gada 5.-10.jūlijā, un katra turnīra uzvarētājs tikai iegūs ceļazīmi uz Rio.

Tikmēr sieviešu sacensībās kopā ar Brazīliju un ASV izlasi dalību nodrošinājušas Senegālas, Kanādas, Japānas, Serbijas un Austrālijas basketbolistes. Savukārt atlases turnīros vēl spēlēs Kamerūna, Nigērija, Kuba, Argentīna, Venecuēla, Ķīna, Koreja, Francija, Spānija, Baltkrievija, Turcija un Jaunzēlande. Sieviešu atlases rīkotājvalsts arī tiks paziņota 23. novembrī, turnīrs risināsies 13.-19. jūnijā un ceļazīmes uz Rio iegūs piecas izlases.

2016. gada Riodežaneiro olimpiskās spēles risināsies no 5.-21. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!