Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Agris Galvanovskis trešdien nosauca to 12 basketbolistu vārdus, kuri piedalīsies Eiropas čempionātā, kas no 1. līdz 10.augustam notiks Rīgā, "Arēnā Rīga" un Olimpiskajā sporta centrā, aģentūru informēja pats Galvanovskis.

Latvijas izlase spēli C apakšgrupā un pirmo spēli aizvadīs piektdien, 1.augustā, pret Bulgāriju. Atklāšanas ceremonijā, kas "Arēnā Rīga" norisināsies plkst.20.30, piedalīsies arī dziedātāja Ella, bet pats mačs sāksies plkst.20.45.

Nākamās C apakšgrupas spēles Latvijas izlase aizvadīs 2.augustā Olimpiskajā sporta centrā, kad tiksies ar Spānijas valstsvienību, savukārt 3.augustā "Arēnā Rīga" Latvijas valstsvienība aizvadīs spēli pret Melnkalni. Arī šīs abas spēles sāksies plkst.20.45.

Apakšgrupas trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām un būs nodrošinājušas sev vismaz palikšanu A divīzijā arī nākamgad. C apakšgrupas komandas Eiropas čempionāta otrajā posmā spēlēs ar D grupas trim labākajām komandām - Krieviju, Slovēniju, Franciju vai Serbiju.

A apakšgrupā spēlēs Horvātija, Ukraina, Lietuva un Grieķija, bet B apakšgrupā - Izraēla, Gruzija, Turcija un Itālija.

Biļetes uz šo un pārējām turnīra spēlēm var iegādāties "Biļešu Servisa" kasēs visā Latvijā un arī internetā. Vienas dienas biļete uz spēlēm "Arēnā Rīga" maksā piecus latus, savukārt Olimpiskajā sporta centrā - trīs latus.

Jau ziņots, ka vīriešu U-20 izlase sagatavošanās posmu pirms Eiropas čempionāta sāka jau jūnija sākumā.

Jūnijā beigās U-20 izlase aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Latvijas B izlasi. Pirmajā mačā U-20 basketbolisti zaudēja ar rezultātu 65:85, bet otrajā spēlē - ar 65:89.

Jūlija sākumā U-20 izlase aizvadīja pārbaudes turnīru Francijā, kurā ar rezultātu 75:84 piekāpās Beļģijas vienaudžiem, bet ar 66:97 piedzīvoja sakāvi pret turnīra mājiniekiem francūžiem.

Pēc tam Latvijas komanda aizvadīja trīs pārbaudes mačus ar Slovēnijas vienaudžiem un divās no tām izcīnīja uzvaras. Pirmajā mačā ar rezultātu 90:78 uzvarēja slovēņi, kuriem otrajā spēlē izdevās revanšēties ar 77:61. Trešajā savstarpējā pārbaudes spēlē pārāka vēlreiz bija Latvija - 90:88.

Četras dienas vēlāk U-20 izlase aizvadīja divas pārbaudes spēles ar ASV koledžas "LCC International University" komandu un abās svinēja uzvaru. Pirmajā mačā Latvija bija pārāka ar rezultātu 74:64, bet otrajā - ar 85:49.

Pēdējās pārbaudes spēles pirms Eiropas čempionāta U-20 valstsvienība aizvadīja no 24. līdz 26.jūlijam Baltijas kausa izcīņā Somijas galvaspilsētā Helsinkos.

Pirmajā mačā Latvijas komanda ar rezultātu 91:80 uzvarēja Norvēģijas vienaudžus, otrajā ar 94:79 uzvarēja Zviedrijas valstsvienību, pēc tam ar 91:88 tika pieveikta arī Somija, bet pēdējā Baltijas kausa izcīņas spēlē U-20 izlase ar rezultātu 60:65 zaudēja Igaunijas vienaudžiem.

Latvijas U-20 izlases sastāvs Eiropas čempionātā: Jānis Kaufmanis ("Valmiera"), Jānis Strēlnieks ("Ventspils"), Sandis Silavs ("Ķeizarmežs"), Kristaps Kanbergs ("Ventspils Augstskola"), Oskars Virsis ("Ventspils Augstskola"), Dairis Bertāns ("ASK Rīga"), Toms Celmiņš ("Gulbene/ASK"), Rihards Kuksiks (Arizonas Valsts universitātes komanda "Sun Devils" (NCAA), ASV), Artūrs Bērziņš ("Ķeizarmežs"), Rolands Freimanis ("ASK Rīga"), Andrejs Šeļakovs ("VEF Rīga"), Zintis Plivda ("Gulbene/ASK").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!