Foto: DELFI
Latvijas sieviešu basketbola izlase ir uz pareizā ceļa, lai gan 2015.gada Eiropas čempionāta atlases turnīrs netika aizvadīts rožaini, uzsvēra valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

Kā zināms, Latvija svētdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā savā laukumā ar 82:60 (20:16, 15:15, 25:16, 22:13) apspēlēja Igauniju, izcīnot piekto uzvaru piecās spēlēs un septīto reizi nodrošinot iekļūšanu Vecā kontinenta meistarsacīkstēs.

"Piecas uzvaras pēc kārtas ir laba sērija un man pašam negaidīta. Lai gan šis Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikls mums gāja kā pa kalniņiem, komanda ir uz pareizā ceļa," uzskata Zvirgzdiņš. "Mums ir līdzvērtīgs sastāvs un uzvarējām kā komanda. Gribētos vairāk līderu, bet nākamgad būs vēl labāk. Katē Krēsliņā pēc gada redzu stabilu izlases spēlētāju, tāpēc viņai jādod uzticība. Viņas stabilitāte mums palīdzēs aizsardzībā."

Zvirgzdiņš atklāja, ka Krēsliņu viņam ieteikusi Latvijas Basketbola savienības (LBS) Treneru komisija, jo treneris vēlas, lai vieglā uzbrucēja pozīcijā spēlē vismaz 180 centimetrus garas spēlētājas.

"Šobrīd tā ir Eiropas tendence, un mums būs lielas problēmas, ja nebūs ko likt pretī. Katra meitene šajā turnīrā spēlēja tik, cik ļāva meistarība, taču pēdējos mačos īpaši veiksmīgi spēlēja Elīna Babkina un Zenta Meļņika. Šobrīd spēlētājas izlasē ir ļoti jaunas, tomēr, ja nākamgad pievienosies vēl pieredzējušās basketbolistes, šāds savienojums ļautu izveidot spēcīgu komandu," piebilda Zvirgzdiņš.

Latvijas izlasei kvalifikācijas turnīrā atlicis aizvadīt vēl vienu maču - 25.jūnijā izbraukumā jāspēkojas ar Itāliju. Treneris atklāja, ka uz šos valsti dosies pret Igauniju spēlējušās basketbolistes un arī Kristīne Silarāja.

"Meitenes svētkos drīkst atpūsties, tomēr nevar aizmirst, ka atlases turnīrs jānoslēdz ar cieņu. Turklāt Itālijā lielu lomu spēlēs tur valdošais 37 grādu karstums," domā Zvirgzdiņš.

Tikmēr Igaunijas valstsvienības galvenais treneris Jānuss Levkojs atzina, ka Latvija ir pavisam cita līmeņa izlase.

"Šodien nospēlējām labāk nekā abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē Tallinā. Pirmo puslaiku aizvadījām labi, taču mums ir īss soliņš. Komandai vēl pietrūkst pieredz, kas parādījās arī abos mačos pret Itāliju, kad pretinieces labāk aizvadīja galotnes. Tomēr kopumā ar komandu esmu apmierināts," pauda Levkojs.

"Latvija ir lieliska komanda, tāpēc mums bija jāspēlē agresīvi. Tomēr pretinieces guva vieglus punktus pēc mūsu kļūdām un izcīnīja atlēkušās bumbas uzbrukumā, kas deva otrās iespējas," izteicās Igaunijas izlases spēlētāja Vīve-Kaia Rebane. "Mēs pierādījām, ka varam spēlēt pret Eiropas labākajām komandām, kāda ir arī Latvija. Mums daudz maksāja kritumi mača gaitā. Kopumā Igaunijas izlase progresē, un arī Latvijas un Igaunijas vienotā līga nāk par labu abām valstīm."


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!