Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Savu piekrišanu kļūt par "Aldaris" Latvijas basketbola līgas (LBL) komandas "Jūrmala"/"Fēnikss" galveno treneri devis Ainārs Zvirgzdiņš, vēsta kluba mājaslapa internetā.

Kā stāstīja Jūrmalas kluba priekšsēdētājs, tad viņaprāt Zvirgzdiņš ir viens no labākajiem Latvijas basketbola speciālistiem, un viņa pievienošanās varētu sākt kardinālas izmaiņas šīs pilsētas basketbola saimniecībā.

Tikmēr līdzšinējais "Jūrmala"/"Fēnikss" galvenais treneris Jevgēņijs Kosuškins turpinās darbu kā Zvirgzdiņa palīgs.

Aizvadītajā sezonā Zvirgzdiņš bija cita LBL kluba "Barons kvartāls" treneru korpusā, bet iepriekšējo reizi galvenais treneris viņš bija Krievijas sieviešu čempionāta komandā "Rostov-Don".

Atgādinām, ka Zvirgzdiņš no 2007. līdz 2009.gadam vadīja Latvijas sieviešu izlasi, palīdzot 2007.gadā valstsvienībai izcīnīt ceturto vietu Eiropas čempionātā. Vēlāk viņa vadībā Latvijas izlase iekļuva arī Pekinas olimpisko spēļu turnīrā, kurā tika izcīnīta devītajā vieta. Savukārt 2009.gada Eiropas čempionātā, kas notika Latvijā, valstsvienība izcīnīja septīto vietu un speciālists atstāja savu amatu. Pēc tam viņš vadīja Latvijas sieviešu klubu "Cēsis", kā arī Latvijas basketbola līgas (LBL) komandu "Valmiera". Iepriekš viņš bija Krievijas sieviešu superlīgas komandas Maskavas "Dinamo" galvenais treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!