Foto: DELFI

Ainars Zvirgzdiņš arī nākamajā sezonā būs "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandas "Jūrmala"/"Fēnikss" galvenais treneris, laikrakstam "Jūrmalas Vārds" apstiprinājis kluba valdes priekšsēdētājs Jānis Drulle.

Zvirgzdiņš vīriešu basketbolā atgriezās aizvadītajā sezonā, kad ļoti sekmīgi strādāja ar "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu un pirmoreiz vēsturē aizveda to līdz LBL pusfinālam. Čempionātu vienība noslēdza ceturtajā vietā.

"Pēc tādas sezonas mest plinti krūmos nebūtu loģiski. Jo vairāk tāpēc, ka Zvirgzdiņš piekrita vadīt komandu vēl arī nākamajā sezonā. Un Ainars jau nu nav tas cilvēks, kas pieradis stāvēt uz vietas," izteicies Drulle, piebilstot, ka komandas plānos ietilpst arī dalība Baltijas Basketbola līgā (BBL). "Šādu spēļu pieredze ļaus sagatavot daudz augstāka līmeņa komandu. Visi 12 šīs sezonas spēlētāji izteikuši vēlēšanos atkal startēt pie mums. Diemžēl dažiem, kam ir vēl citas līgumsaistības, tas nav atkarīgs tikai no viņiem pašiem. Zvirgzdiņa trenera talants un kluba labā slava piesaista spēlētājus no citām komandām. Pašlaik spēlēt gribētāju ir negaidīti daudz, tāpēc sāpīgākos robus, šķiet, varēsim aizpildīt."

Pirms atgriešanā Latvijā Zvirgzdiņš strādāja Krievijas sieviešu klubā Rostovas "Rostov-Don", bet 2012.gada vasarā konsultanta statusā ar Krievijas sieviešu izlasi Londonas olimpiskajās spēlēs.

Lielākos panākumus Zvirgzdiņš guvis, trenējot sieviešu komandas. No 2007. līdz 2009.gadam Zvirgzdiņš vadīja arī Latvijas sieviešu valstsvienību, kura 2007.gadā Eiropas čempionātā Itālijā izcīnīja ceturto vietu, bet 2008.gadā izlase viņa vadībā kvalificējās Pekinas olimpiskajām spēlēm, kurās izcīnīja devīto vietu.

No sieviešu basketbola izlases galvenā trenera amata Zvirgzdiņš atkāpās pēc samērā neveiksmīgā starta Latvijā notikušajā 2009.gada Eiropas čempionātā, bet šogad viņš atkal strādā ar komandu, gatavojot to 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

Pats treneris Latvijas medijos izteicies, ka viņa mērķis ir ar Latvijas izlasi izcīnīt vietu 2018.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!