Foto: F64

Viens no Latvijas U-20 izlases šā brīža līderiem Artūrs Strautiņš noslēdzis trīs gadu līgumu ar Itālijas augstākās līgas jeb A sērijas klubu Triestes "Alma", vēsta vienība.

Patlaban 19 gadus vecajam Strautiņam jau ir liela pieredze Itālijas basketbolā, jo savulaik viņš trīs sezonas aizvadīja šīs valsts kluba Redžio di Emīlijas "Grissin Bon" sistēmā. Savukārt iepriekšējo sezonu viņš sāka Kapo d'Orlando "Betaland" vienībā, kas sezonas pirmajā pusē Strautiņu izīrēja pēc spēka otrās līgas komandai Ordzinuovi "Agribertocchi Walcor".

Strautiņš no nākamās sezonas A sērijā varēs spēlēt ar Itālijas basketbola pasi. Šobrīd viņš ar Latvijas U-20 izlasi cīnās Eiropas čempionāta B divīzijā, kur komanda ir sasniegusi ceturtdaļfinālu, esot divu uzvaru attālumā no atgriešanās augstākajā divīzijā.

Basketbolists karjeras laikā pārstāvējis dažāda vecuma Latvijas jauniešu izlases. Aizpērn decembrī viņš kļuva par otro rezultatīvāko spēlētāju Eiropas U-18 čempionātā, kurā Latvija samierinājās ar 13. vietu, bet aizvadītajā vasarā viņš pārbaudes spēlē gūtās traumas dēļ nevarēja palīdzēt U-20 valstsvienībai, kas nespēja noturēties kontinenta augstākajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!